Η Παλαιστίνη ικακοποιημένη από την Βελγίδα υπουργό Caroline Jenes

Η Παλαιστίνη ικακοποιημένη από την Βελγίδα υπουργό Caroline Jenes

Η Πρεσβεία του κράτους της Παλαιστίνης χαιρετίζει τις δηλώσεις της Υπουργού Συνεργασίας και Ανάπτυξης του Βελγίου, Caroline Jenes (ΦΩΤΟ ΕΠΑΝΩ), σχετικά με τις παραβιάσεις και τα εγκλήματα του κατοχικού κράτους του Ισραήλ (δολοφονίες  παιδιών, αφανισμός ολόκληρων χωριών από τον χάρτη, καταστροφές σχολείων και περιοχών που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση), και τις πολιτοφυλακές των παράνομων ισραηλινών εποίκων στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη, με αποτέλεσμα την διατάραξη της ζωής των Παλαιστίνιων πολιτών.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

“Θεωρούμε  ότι οι δηλώσεις της Βελγίδας Υπουργού συνάδουν πλήρως με το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα της διεθνούς νομιμότητας και υποστηρίζουν  τη λύση των δύο κρατών και τις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αντίθετα, καταδικάζουμε  την ειδεχθή και αδικαιολόγητη επίθεση της κατοχικής ισραηλινής κυβέρνησης κατά της Υπουργού και των δηλώσεών της. Θεωρούμε ότι εμπίπτουν στο πλαίσιο της παραπλανητικής προπαγάνδας και του εκφοβισμού όσων επικρίνουν το κατοχικό κράτος και επιχειρούν να αλλοιώσουν  την πραγματικότητα.

Είναι κοινώς αποδεκτό πως ο παλαιστινιακός λαός έχει υποστεί μια ιστορική αδικία. Πολλές ανθρωπιστικές οργανώσεις και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν μιλήσει για τις διαδικασίες καταστολής, κακοποίησης, δίωξης και τις φυλετικές διακρίσεις στις οποίες υπόκειται ο παλαιστινιακός λαός. Πρόσφατα, εκδόθηκε μια έκθεση από τη Human Rights Watch, στην οποία επιβεβαιώνεται ότι το περασμένο έτος, το 2022, ήταν η πιο αιματηρή χρονιά κατά των παιδιών της Παλαιστίνης, και ότι φέτος σημειώνεται κλιμάκωση εναντίον τους. Η κλιμάκωση αυτή αναμένεται να ξεπεράσει τον απολογισμό των κατοχικών εγκλημάτων του περασμένου έτους.

Κάθε δύο εβδομάδες εκδίδονται εκθέσεις από το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA). Στην τελευταία έκθεση τεκμηριώνεται η αξιοσημείωτη αύξηση των εξωδικαστικών δολοφονιών από την αρχή του τρέχοντος έτους και η κλιμάκωση της κλοπής γης, των κατεδαφίσεων κατοικιών, σχολείων και άλλες παραβιάσεις στο επίπεδο των εγκλημάτων πολέμου και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

Καλούμε  τα Ηνωμένα Έθνη και όλες τις χώρες να υιοθετήσουν αυτές τις εκθέσεις και να τις λάβουν υπόψη. Επίσης, καλούμε  το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να ολοκληρώσει ταχέως τις έρευνές του, προκειμένου να εκδώσει κλήσεις και εντάλματα σύλληψης κατά των δραστών των εγκλημάτων κατά του Παλαιστινιακού λαού”.

Share this post