Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι έπληξε ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι έπληξε ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας

Εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο Transatlantic Dialogue Center

Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε ότι «έπληξε με επιτυχία» ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας στην προσαρτηθείσα Κριμαία .

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έπληξαν με επιτυχία στρατηγική τοποθεσία με σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας στη δυτική ακτή της Κριμαίας», ανέφερε μέσω της εφαρμογής Telegram το κέντρο στρατηγικών επικοινωνιών του στρατού.

Οι ρωσικές αρχές δεν έκαναν κανένα σχόλιο για το θέμα αυτό, αλλά το δίκτυο Rybar στο Telegram, προσκείμενο στο ρωσικό στρατό που το ακολουθούν πάνω από 1,2 εκατ. άνθρωποι, έκανε λόγο για «συνδυασμένη επίθεση» του Κιέβου κατά της ουκρανικής αυτής χερσονήσου, την οποία προσάρτησε η Ρωσία το 2014.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτό, οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν δύο αμερικανικούς πυραύλους ATACMS στα περίχωρα του χωριού Ολενίβκα, που βρίσκεται στο ακρωτήρι Ταρχανκούτ (δυτική Κριμαία). Οι ρωσικές προσπάθειες κατάρριψης των πυραύλων απέτυχαν αλλά το χτύπημα δεν προκάλεσε μεγάλες ζημιές, σύμφωνα με το Rybar.

Tρία ουκρανικά drones επιφανείας εντοπίστηκαν στα ανοικτά της Σεβαστούπολης, ναυτικής βάσης του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Κριμαία, μετέδωσε το ίδιο δίκτυο σημειώνοντας ότι δύο από αυτά καταστράφηκαν.

 H ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) ανακοίνωσε ότι έθεσε υπό κράτηση έναν Ρώσο στην Κριμαία με την υποψία της προδοσίας, κατηγορώντας τον ότι έδωσε στρατιωτικά μυστικά στην Ουκρανία, σύμφωνα με κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σε ανακοίνωση την οποία επικαλείται το RIA, η FSB ανέφερε ότι ο άνδρας, που δεν κατονομάστηκε, είχε «συγκεντρώσει και μεταδώσει πληροφορίες για συγκεκριμένες τοποθεσίες με αναφορά σε γεωγραφικές συντεταγμένες σε εκπρόσωπο του ουκρανικού στρατού».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

*************************************************

TDC_Weekly_briefing_Russian_war_in_Ukraine_23-29.10.23_ENG

Share this post