Ντόρια Βαρωσιώτου, η δικαστής που άλλαξε τον ρουν στην υπόθεση Θ. Νικολάου

Ντόρια Βαρωσιώτου, η δικαστής που άλλαξε τον ρουν στην υπόθεση Θ. Νικολάου

H Ντόρια Βαρωσιώτου είναι η νεαρή δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, η οποία με την απόφασή της, ότι ο θάνατος του Θανάση Νικολάου οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, ισοπέδωσε τη Νομική Υπηρεσία, έδωσε ένα γερο χαστούκι στις αστυνομικές Aρχές, που για χρόνια έκαναν έρευνες επί ερευνών, επιμένοντας ότι δεν προκύπτει οτιδήποτε που να οδηγεί σε έγκλημα πίσω από τον χαμό του 26χρονου τότε Θανάση και γενικώς, άλλαξε τον ρουν των εξελίξεων στην πολύκροτη υπόθεση.

Είναι το πρόσωπο των ημερών, ενώ θα μείνει στην ιστορία ως η δικαστής που τόλμησε να τα βάλει με το σύστημα και να επιβεβαιώσει μέσα από την απόφασή της, τη μητέρα του Θανάση, Ανδριάνα Νικολάου.

Το philenews έψαξε το βιογραφικό της και την παρουσιάζει 

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Η κ. Βαρωσιώτου ανέλαβε συμπτωματικά τον Οκτώβριο 2023 την τρίτη θανατική ανάκριση του Θανάση Νικολάου, αφού η δικαστής Αφροδίτη Παρπαρίνου, που είχε διοριστεί, αποφάσισε να εξαιρεθεί από τη διαδικασία. Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία της τρίτης θανατικής ανάκρισης είχε παγώσει στις 8 Σεπτεμβρίου 2023, καθώς η οικογένεια Νικολάου έγειρε ζήτημα για εξαίρεση της κ. Παρπαρίνου, βασιζόμενη στο γεγονός ότι προηγουμένως ήταν δικηγόρος της Δημοκρατίας στη Νομική Υπηρεσίας.

Ακολουθώς, το 2012 παρακάθησε στις εξετάσεις του Νομικού Συμβουλίου (Cyprus Bar Examination) και εγγράφθηκε ως μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Το 2014 μέχρι το 2016 ακολούθησε μεταπτυχιακό μάστερ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Αγγλικό Πρόγραμμα) – Masters of Business Administration (M.B.A.) στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η μεταπτυχιακή και διπλωματική της εργασία με θέμα Erection of Recreational Park for Outdoor Αctivities in Cyprus βαθμολογήθηκε με άριστα.

Από το 2020 είναι εγγεγραμμένη ως διαμεσολαβητής σε αστικές και εμπορικές διαφορές, στο μητρώο διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως. Να σημειωθεί ότι από το 2012 μέχρι και πριν τον διορισμό της ως δικαστής στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εργαζόταν ως δικηγόρος στο δικηγορικό γραφείο Γ. Γεωργιάδης και Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε.

Μεταξύ των υποθέσεων που ασχολήθηκε ήταν το Δίκαιο συμβάσεων, Αστικό Δίκαιο (π.χ υποθέσεις ιατρικής αμέλειας, δυσφήμισης, κακόβουλης δίωξης, απάτης, οχληρίας, αθέμιτου ανταγωνισμού, επιθέσεις), υποθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων περιλαμβανομένων υποθέσεων που καταχωρήθηκαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Εταιρικό Δίκαιο, Διοικητικό Δίκαιο και διάφορες άλλες υποθέσεις Δικαίου.

Η Ντόρια Βαρωσιώτου δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί το δικαστικό σώμα, καθώς κατά το 2022 ήγειρε ένα πρωτοφανές ζήτημα που αφορά στους διορισμούς δικαστών ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Είχε κοπεί τότε όταν ήταν δικηγόρος από τους δικαστές του Επαρχιακού Δικαστηρίου και δεν κλήθηκε σε συνέντευξη ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, τα μέλη του οποίου είναι ίδια με τα μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Έδωσε δικαστική μάχη, όμως, στο Ανώτατο Δικαστήριο και τελικά, το Εφετείο την δικαίωσε και διορίστηκε δικαστής. Ενδεικτικό του μάχιμου χαρακτήρα της.

Share this post