Ένας 16χρονος και ένας 25χρονος, τα νέα θύματα των Ισραηλινών δυνάμεων

Ένας 16χρονος και ένας 25χρονος, τα νέα θύματα των Ισραηλινών δυνάμεων

Η αιματηρή επιδρομή  των Ισραηλινών δυνάμεων κατοχής στον παλαιστινιακό  καταυλισμό Aqabat Jaber, νότια της Ιεριχούς χθες το πρωί είχε  ως αποτέλεσμα τον θάνατο του  Qusai Al-Walaji, 16 ετών, και του Muhammad Rebhi Nujoom, 25 ετών, καθώς και τον τραυματισμό ενός άλλου Παλαιστίνιου πολίτη.

Ανακοίνωση της πρεσβείας του Κράτους της Παλαιστίνης στην Κυπριακή Δημοκρατία  αναφέρει:

“Θεωρούμε ότι αυτό το έγκλημα είναι έγκλημα πολέμου και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Πρόκειται για εξωδικαστικές δολοφονίες που διαπράττουν καθημερινά οι Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής εναντίον του λαού μας. Είναι, επίσης, η επίσημη ισραηλινή απάντηση στην τριμερή σύνοδο κορυφής που πραγματοποιήθηκε στην Αίγυπτο που εξέδωσε έκκληση για ηρεμία και αναβίωση της ειρηνευτικής διαδικασίας. Είναι, επίσης, η ισραηλινή απάντηση σε όλες τις μορφές εξομάλυνσης και ηρεμίας. Είναι η αντανάκλαση της πλήρους αποτυχίας της διεθνούς κοινότητας να παράσχει διεθνή προστασία στον παλαιστινιακό λαό.

Θεωρούμε την ισραηλινή κυβέρνηση κατοχής πλήρως και άμεσα υπεύθυνη για αυτά τα εγκλήματα, τα οποία έρχονται ως μετάφραση των οδηγιών που δίνονται από το πολιτικό κλιμάκιο της ακροδεξιάς κυβέρνησης του κράτους Απαρτχάιντ του Ισραήλ στους στρατιώτες του για να τους διευκολύνουν και, πολλές φορές, να τους ενθαρρύνουν να πυροβολούν εναντίον Παλαιστίνιων πολιτών. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός εθνικής ασφαλείας του κατοχικού κράτους του Ισραήλ, Itamar Ben-Gvir, απονέμει μετάλλια ανδρείας σε κάθε στρατιώτη και έποικο που δολοφονεί παλαιστίνιο. Απονέμει, δηλαδή, μετάλλια ανδρείας σε κάθε στρατιώτη και έποικο που δολοφονεί έναν ΑΝΘΡΩΠΟ. Ίσως το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης βαραίνει τη διεθνή κοινότητα που επιδεικτικά σιωπά και  μένει άπραγη, γεγονός που δεν οδηγεί το Ισραήλ να λογοδοτήσει για τα καθημερινά εγκλήματα πολέμου που διαπράττει στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη”. 

Share this post