Αρχιεπίσκοπος : Οι γιατροί να μην ανακατεύονται στα θέματα της Εκκλησίας

Αρχιεπίσκοπος : Οι γιατροί να μην ανακατεύονται στα θέματα της Εκκλησίας

Η Εκκλησία δεν θα επηρεαστεί από «καλοθελητές», που στόχο έχουν την αυτοπροβολή εκμεταλλευόμενοι θέματα της αρμοδιότητας της .

“Στόχος μας, πυξίδα και γνώμονας των ενεργειών μας είναι το καλώς νοούμενο συμφέρον του ποιμνίου μας”, υπογράμμισε  ο Αρχιεπίσκοπος  Χρυσόστομος Β’.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως η Εκκλησία της Κύπρουδιατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον ΠτΔ και την Κυβέρνηση και η συνεργασία τους είναι τακτική. Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Αρχιεπίσκοπος  κάλεσε τους ιατρούς,  που με επιστολή τους καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ανοίξει άμεσα τις εκκλησίες με μέτρα, «να κάνουν την δουλειά τους», σημειώνοντας πως «δεν είναι ανάγκη να ανακατεύονται στα θέματα της Εκκλησίας».

Αν ήσαν σωστοί είπε, «έπρεπε πρώτα – πρώτα, να πλησιάσουν την αρχή της Εκκλησίας, τον Αρχιεπίσκοπο και να ακούσουν τις προθέσεις του. Κι αν δεν συμφωνούσαν με αυτά που θα τους έλεγε, τότε να ξεσηκωθούν».

O Aρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β’, σημείωσε πως η Εκκλησία  μιλά με τον ΠτΔ , με την Κυβέρνηση, τον Υπουργό κλπ , εκτιμώντας πως ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επηρεαστεί από διάφορες συναισθηματικές εξάρσεις μερικών ούτε θα ακολουθήσει  λαϊκιστικές τακτικές.

Κατά συνέπεια, είπε ο Μακαριότατος, η Κυβέρνηση «έχει τους συμβούλους της και θα αποφασίσει», προσθέτοντας πως «και η Εκκλησία της Κύπρου με την σειρά της θα πλησιάσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα του εκφράσει τις απόψεις της».

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέφερε πως η Εκκλησία, δεν βιάζεται και ότι πρώτιστη αποστολή και επιθυμία της είναι να υπηρετήσει τον λαό που της εμπιστεύθηκε ο Θεός για να υπηρετήσει.

Είπε ακόμη πως «η Εκκλησία δεν θα επηρεαστεί από «καλοθελητές» που στόχο έχουν την αυτοπροβολή εκμεταλλευόμενοι θέματα τής Εκκλησίας.

Όπως εξήγησε στόχος του, πυξίδα και γνώμονας των ενεργειών του είναι το «καλώς νοούμενο συμφέρον του ποιμνίου του, και του κόσμου που υπηρετεί η Εκκλησία».

Ο Αρχιεπίσκοπος έστειλε σαφές μήνυμα πως «δεν θα πάμε να κάνουμε οτιδήποτε και να παλιννοστήσει ο κορονοϊός και αύριο να κατηγορηθεί η Εκκλησία ότι αυτή επίσπευσε την επαναλειτουργία των εκκλησιών με αποτέλεσμα να αρχίσει να δρα για μια φορά ακόμη από την αρχή ο κορονοϊός».

«Και αντί, να στραφεί ο λαός μας στις δουλειές του και στους σωστούς ρυθμούς», όπως είπε, «να κάνουμε κηδείες του λαού μας», σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο δεν επιθυμεί η Εκκλησία.

Επιπρόσθετα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β’ είπε πως η κυβέρνηση γνωρίζει τις θέσεις της Εκκλησίας και ότι η πόρτα του Προεδρικού είναι ανοικτή .

Ουδέποτε είπε, «ζήτησα να δω τον ΠτΔ και μου αρνήθηκε».

Έστειλε επίσης το μήνυμα πως δεν πρέπει να βιάζεται κανένας, τονίζοντας πως θα έρθει η ώρα που θα επισκεφτεί τον ΠτΔ και πως θα του μιλήσει. Θα πράξουμε είπε, ό,τι συμφέρει στο λαό και η Εκκλησία δεν θα συμπεριφερθεί ως όχλος .

Θα συμπεριφερθούμε είπε, «ως άνθρωποι υπεύθυνοι για το καλό του λαού μας που ταχθήκαμε να τον υπηρετήσουμε».

 

Share this post