Από το ΤΕΠΑΚ παραχώρηση υποτροφιών για στήριξη φοιτητών και υποψήφιων φοιτητών από την Ουκρανία

Από το ΤΕΠΑΚ παραχώρηση υποτροφιών για στήριξη φοιτητών και υποψήφιων φοιτητών από την Ουκρανία

Στη Ρίγα της Λετονίας βρίσκεται αντιπροσωπεία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) στο πλαίσιο των συναντήσεων της Συμμαχίας για τη δημιουργία ενός κοινού Ευρωπαϊκού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου (EUt+), στην οποία συμμετέχει το ΤΕΠΑΚ μαζί με άλλα επτά ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια.

Η αντιπροσωπεία του ΤΕΠΑΚ, με επικεφαλής τον πρύτανη, καθηγητή Παναγιώτη Ζαφείρη, είχε συνάντηση με τον αντιπρύτανη του Εθνικού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Ουκρανίας, καθηγητή Varlamov Gennadiy Borysovych, κατά την οποία έτυχε ενημέρωσης για τις εξελίξεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση στην Ουκρανία.

Από πλευράς της αντιπροσωπείας του ΤΕΠΑΚ, έγινε ενημέρωση για τις αποφάσεις και ενέργειες στις οποίες προέβη το Πανεπιστήμιο για τη στήριξη φοιτητών και υποψήφιων φοιτητών από την Ουκρανία, όπως για παράδειγμα η παραχώρηση υποτροφιών για προπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές. Μπορείτε να δείτε τις αποφάσεις του ΤΕΠΑΚ, πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.cut.ac.cy/news/article/?contentId=477520).

Ειδική αναφορά έγινε στη διοργάνωση από το Κέντρο Γλωσσών του ΤΕΠΑΚ, καλοκαιρινών μαθημάτων εκμάθησης Ελληνικής γλώσσας για παιδιά, των οποίων οι οικογένειες έφτασαν και διαμένουν στην Κύπρο ως πρόσφυγες από την Ουκρανία (https://www.cut.ac.cy/news/article/?contentId=482340 )

«Το 2017 είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ το National Technical University of Ukraine και στο πλαίσιο των επαφών που έγιναν κατά την επίσκεψη, ακολούθησε επίσκεψη ακαδημαϊκών, στελεχών και φοιτητών/τριων του Ουκρανικού Πανεπιστημίου στο ΤΕΠΑΚ τους οποίους φιλοξενήσαμε στο Cyprus Interaction Lab», αναφέρει ο Πρύτανης, σημειώνοντας πως «οι επαφές και η αλληλοενημέρωση ανάμεσα στα Πανεπιστήμια που συμμετέχουν στη Συμμαχία του EUt+ συνεχίζονται».

Στην αντιπροσωπεία του ΤΕΠΑΚ συμμετέχει και ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Δρ Χρίστος Χωματάς, στελέχη του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού καθώς επίσης μέλη της φοιτητικής κοινότητας του Πανεπιστημίου.

 

 

 

Share this post