Από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής Ταμείο Αρωγής για τον COVID-19

Από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής Ταμείο Αρωγής για τον COVID-19

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής ανακοίνωσε  τη δημιουργία του “Ταμείου αρωγής για τον COVID-19 της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής”, το οποίο θα αποτελέσει βασικό βραχίονα στην προσπάθεια της Αρχιεπισκοπής για την αρωγή όλων των κατοίκων της Αμερικής, οι οποίοι χτυπήθηκαν από την τρέχουσα λοιμώδη πανδημία. Εφάπαξ βοήθημα μέχρι $2500 θα είναι διαθέσιμο σε όσους αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες οικονομικές δυσκολίες εξαιτίας του COVID-19.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος εξαγγέλλοντας τη δημιουργία του ειδικού αυτού ταμείου σχολίασε:

“Αυτή τη δύσκολη στιγμή, πιστεύουμε ότι έχουμε την ευθύνη να προσφέρουμε, εκτός από την πνευματική υποστήριξη και προσευχή, οικονομική αρωγή σε όλους εκείνους τους ανθρώπους οι οποίοι αντιμετωπίζουν απροσδόκητες οικονομικές δυσκολίες. Αυτή τη στιγμή έχουμε τη δυνατότητα παροχής έως $500.000, όμως σας καλώ όλους, να βοηθήσετε την Εκκλησία μας, ενισχύοντας το ταμείο με άλλα $500,000, καθώς δυστυχώς, περιμένουμε ότι οι επιπτώσεις της λοιμώδους πανδημίας θα διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους. Η αποστολή μας είναι να βοηθούμε όλους τους ανθρώπους καθημερινά και είμαστε ευγνώμονες σε όσους ενισχύουν αυτή την αποστολή μας.”

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος διόρισε το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μηδείας κ. Απόστολο, ως πρόεδρο της επιτροπής ελέγχου και εγκρίσεως των αιτήσεων για βοήθεια. Όλοι όσοι αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες οικονομικές δυσκολίες ως αποτέλεσμα της λοιμώδους πανδημίας COVID-19 και χρειάζονται επείγουσα βοήθεια για δαπάνες ενοικίου, δανείου, ύδρευσης, ηλεκτρισμού, διατροφής, φροντίδας τέκνων, ιατρικής φροντίδας, κηδείας ή οποιασδήποτε άλλης καθημερινής δαπάνης, μπορούν να αιτηθούν αποστέλλοντας αίτηση στο ταμείο αρωγής COVID-19 μέσω της ιστοσελίδας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής https://www.goarch.org/covid19relief

Όσοι θα ήθελαν να ενισχύσουν με οποιοδήποτε ποσό το ταμείο αρωγής μπορούν να επισκεφτούν την ειδική ιστοσελίδα www.goarch.org/covid19/donate.

Share this post