Άνοιγμα ξενοδοχείων στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων

Άνοιγμα ξενοδοχείων στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων

Η τουρκοκκυπριακή εφημερίδα  Yeni Bakış (18.07.23) γράφει ότι άνοιξαν από σήμερα για κρατήσεις ξενοδοχεία στο Βαρώσι, όπως δήλωσε επιχειρηματίας που ανακοίνωσε ότι αγόρασε 4 ξενοδοχεία, 86 διαμερίσματα και 20 στρέμματα γης στην περίκλειστη Αμμόχωστο.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι ο Τούρκος επιχειρηματίας είχε ανακοινώσει πριν ορισμένο χρονικό διάστημα ότι αγόρασε από τον ιδιοκτήτη τους 3 ξενοδοχεία στην κλειστή περιοχή του Βαρωσιού, κάτι το οποίο «έπεσε σαν βόμβα στην ημερήσια διάταξη», κατά την έκφραση της εφημερίδας. Ο επιχειρηματίας είχε δηλώσει επίσης ότι μετά από σύντομο χρονικό διάστημα θα άνοιγε για κρατήσεις τα ξενοδοχεία για το έτος 2025.

Αγόρασε και άλλα ακίνητα ο επιχειρηματίας-Του πρότειναν ακόμα 29 ξενοδοχεία

Χθες ο επιχειρηματίας επικοινώνησε ξανά με την Yeni Bakış και ανέφερε ότι αγόρασε ακόμα ένα ξενοδοχείο στην κλειστή περιοχή του Βαρωσιού, 22 διαμερίσματα 3+1, 34 διαμερίσματα 2+1, 30 διαμερίσματα 1+1 και 20 στρέμματα γης.

Ο επιχειρηματίας δήλωσε ευτυχισμένος για το γεγονός ότι ανέλαβε μια τέτοια πρωτοβουλία για το Βαρώσι που παραμένει κλειστό για 49 χρόνια, ότι πήρε πολύ θάρρος από την «θετική στάση» της Τουρκίας και της «ΤΔΒΚ» σε αυτό το θέμα και ότι  σχεδιάζει να φτιάξει Luna Park και Βeach Club μέσα στα 20 στρέμματα γης που αγόρασε στο κλειστό Βαρώσι και ότι άρχισαν ήδη να ετοιμάζονται τα σχέδια.  

Μιλώντας στην εφημερίδα, ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι σύντομα το Βαρώσι θα ζήσει τις παλιές του μέρες και ανέφερε ότι άλλοι 29 ιδιοκτήτες ξενοδοχείων του υπέβαλαν προτάσεις για να αγοράσει τα ξενοδοχεία τους και ότι αξιολογεί αυτές τις προτάσεις.

Υπενθυμίζοντας δήλωση του λεγόμενου υπουργού συγκοινωνιών Ερχάν Αρικλί ότι το Βαρώσι μπορεί να αφαιρεθεί από το καθεστώς της στρατιωτικής ζώνης με απόφαση «υπουργικού συμβουλίου», ο επιχειρηματίας είπε ότι με τον τρόπο αυτό θα μπορούν να ανοίξουν προς χρήση τα ξενοδοχεία που αγόρασε. 

Σημειώνοντας και τις «θετικές», όπως τις χαρακτήρισε, δηλώσεις του τέως Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου για το θέμα, ο επιχειρηματίας ανέφερε ότι για τον λόγο αυτό αποφάσισε να ανοίξει για κρατήσεις για το 2025. Πρόσθεσε τα εξής ο επιχειρηματίας:

«Από σήμερα άνοιξαν κρατήσεις για το κλειστό Βαρώσι για το σύνολο του κόσμου. Αν η κυβέρνησή μας, με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, αφαιρέσει το Βαρώσι από την στρατιωτική ζώνη, θα ανακαινίσω τις οικοδομές των ακινήτων που αγόρασα μια ώρα αρχύτερα και θα τα μετατρέψω σε χρησιμοποιήσιμη κατάσταση. Όμως, αν δεν καταστεί δυνατό αυτό, λέω με λύπη ότι θα αναγκαστούμε να ακυρώσουμε όλες τις κρατήσεις τον Σεπτέμβριο του 2024. Είναι για μένα ένα γεγονός που δίνει ξεχωριστή περηφάνεια το ότι ανοίγει το νέο Ερτζιάν και ότι συμπίπτει στις ίδιες μέρες. […]

Εκτιμώ την στάση της ΤΔΒΚ και της Τουρκίας για δύο χωριστά κράτη και την στάση τους στο θέμα του κλειστού Βαρωσίου. Λόγω αυτής τους της στάσης, οι Τούρκοι επιχειρηματίες παίρνουν θάρρος και κάνουν επενδύσεις. Οι εργασίες που θα γίνουν στο κλειστό Βαρώσι θα διασφαλίσουν μεγάλη απασχόληση στην ΤΔΒΚ και συμβολή. Σε μια απόφαση που δημοσιεύθηκε την περασμένη βδομάδα στην επίσημη εφημερίδα αναφέρθηκε ότι θα ανεγερθεί λιμάνι στην περιοχή στο κλειστό Βαρώσι. Και αυτή η απόφαση είναι ένα μεγάλο βήμα για την ΤΔΒΚ.

Από σήμερα μπορείτε να γυρίσετε δωρεάν το κλειστό Βαρώσι σε όλο τον κόσμο μέσω του www.cyprusvarosha.com METAVERSE, να κάνετε συναντήσεις, να δείτε τα ξενοδοχεία. Μπορείτε να μιλήσετε μεταξύ σας ή ως ομάδα και το σημαντικότερο, να κάνετε κρατήσεις για το 2025».

ΠΗΓΗ: ΓΤΠ/ Επισκόπιση Τουρκοκυπριακού Τύπου

Share this post