Α. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ -Α. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ :Tο «φάγωμα» της Διεύθυνσης των Φυλακών συνεχίζεται αδυσώπητα και ανελέητα.

Α. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ -Α. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ :Tο «φάγωμα» της Διεύθυνσης των Φυλακών συνεχίζεται αδυσώπητα και ανελέητα.

Νέα Ανακοίνωση από τους δικηγόρους Γιώργο Τριανταφυλλίδη και Πάμπο Ιωαννίδη: “Όποιος τολμήσει να υποβάλει καταγγελία για διαπλοκή και διαφθορά εναντίον μέλους και δη ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας θα φαγωθεί από το σύστημα”.   

“Το μήνυμα,  το οποίο δίνεται προς όλους τους πολίτες αυτής της χώρας είναι σαφές: Όποιος τολμήσει να υποβάλει καταγγελία για διαπλοκή και διαφθορά εναντίον μέλους και δη ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας θα φαγωθεί από το σύστημα. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι οι πελάτιδες μας, οι οποίες πριν από δυο μήνες και πριν την υποβολή της καταγγελίας τους έπαιρναν τα εύσημα σχεδόν από όλους για την εργασία που επιτελούν στις Κεντρικές Φυλακές τα τελευταία οκτώ χρόνια, και ειδικότερα από τις χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα πληρώσουν το τίμημα του θάρρους και της τόλμης, την οποία επέδειξαν με την υποβολή της σχετικής καταγγελίας για διαφθορά και διαπλοκή”, αναφερεται  σε σημερινη νεα γραπτη ανακοινωση από τους δικηγόρους της  Άννας Αριστοτέλους και Αθηνάς Δημητρίου,  Γιώργο Τριανταφυλλίδη και Πάμπο Ιωαννίδη. 

Το πληρες κειμενο της ανακοινωσης:

“Εκ μέρους των πελάτιδων μας κκ Άννας Αριστοτελους και Αθήνας Δημητρίου δηλώνουμε τα ακόλουθα:

Είναι μετά λύπης μας που διαπιστώνουμε ότι το «φάγωμα» της Διεύθυνσης των Φυλακών συνεχίζεται αδυσώπητα και ανελέητα. Μετά την επίκληση  του «δημοσίου συμφέροντος» για το διορισμό τεσσάρων ποινικών ανακριτών για έναρξη ποινικής έρευνας στις φυλακές για διάπραξη ενδεχόμενου ποινικού αδικήματος, ενώ εκκρεμεί η πρώτη έρευνα που διεξάγεται από τον κ. Αχιλλέα Αιμιλιανίδη και η οποία θα τελειώσει στις 5 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε τώρα και νέα ποινική ανάκριση εναντίον τους, αυτή τη φορά από την ίδια την Αστυνομία, για δήθεν κυκλοφορία απορρήτου εγγράφου το οποίο δημοσίευσε η εφημερίδα Πολίτης στις 12 Ιουλίου. Σημειώνουμε ότι πρόκειται για μη διαβαθμισμένο ως απόρρητο  ηλεκτρονικό μήνυμα ιδιωτικής εταιρείας, ημερομηνίας 12/7/2022 με το οποίο διευκρινίζετο η εμβέλεια του συστήματος παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων στις Κεντρικές Φυλακές, όπου ουσιαστικά  ολόκληρο  το περιεχόμενο του εν λόγω εγγράφου είχε αποκαλυφθεί στην αλληλογραφία η οποία είχε ανταλλαγεί  μεταξύ των πελάτιδων μας  και της Υπουργού Δικαιοσύνης και η οποία  είχε δημοσιευθεί στην  εφημερίδα Φιλελεύθερος προηγουμένως σε σχέση με το σύστημα παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων στις Κεντρικές Φυλακές.

Η αλληλογραφία επιβεβαίωνε ότι το προτεινόμενο από την Υπουργό σύστημα θα παρακολουθούσε όχι μόνο τα τηλέφωνα των φυλακισμένων αλλά και πολλών άλλων προσώπων όπως πχ δικηγόρων, προσωπικού των φυλακών, προσώπων που διαμένουν κοντά στις φυλακές κλπ,, το οποίο συνιστά έκδηλη παρανομία και εκτροπή από τα συνταγματικά θέσμια. Υπενθυμίζουμε ότι τόσο ο διορισμός των τεσσάρων ποινικών ανακριτών όσο και η  νέα ποινική ανάκριση από την Αστυνομία γίνεται, παρά τις οποιεσδήποτε δικαιολογίες περί του αντιθέτου, επειδή οι πελάτιδες μας δυστυχώς τόλμησαν να υποβάλουν επίσημα παράπονο για διαπλοκή και διαφθορά εναντίον ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας.

– Επίσης διερωτόμαστε γιατί ακόμα και μετά τη δική μας δήλωση πως τα όσα προβλήθηκαν στο τηλεοπτικό κανάλι Σίγμα επρόκειτο για μαρτυρικό υλικό που οι πελάτιδες μας παρέδωσαν στον ποινικό ανακριτή, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως έναυσμα για τον διορισμό των ανακριτών, δεν διατάχθηκε οποιαδήποτε έρευνα και δεν επιδείχθηκε ο ίδιος υπέρμετρος ζήλος για τάχιστη  διερεύνηση μια τέτοιας σοβαρής διαρροής, το οποίο αναμφίβολα υποσκάπτει το κράτος δικαίου.

Το μήνυμα,  το οποίο δίνεται προς όλους τους πολίτες αυτής της χώρας είναι σαφές: Όποιος τολμήσει να υποβάλει καταγγελία για διαπλοκή και διαφθορά εναντίον μέλους και δη ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας θα φαγωθεί από το σύστημα. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι οι πελάτιδες μας, οι οποίες πριν από δυο μήνες και πριν την υποβολή της καταγγελίας τους έπαιρναν τα εύσημα σχεδόν από όλους για την εργασία που επιτελούν στις Κεντρικές Φυλακές τα τελευταία οκτώ χρόνια, και ειδικότερα από τις χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα πληρώσουν το τίμημα του θάρρους και της τόλμης, την οποία επέδειξαν με την υποβολή της σχετικής καταγγελίας για διαφθορά και διαπλοκή”.

ΣΗΜ:  Θα συμφωνησουμε με τους  κυριους   Γιώργο Τριανταφυλλίδη και Πάμπο Ιωαννίδη, αλλα δεν ειχαν την ιδια ευαισθησια να τοποθετηθουν για επιλεκτικες διαρροες στον Τυπο που εγιναν  απο την πρωτη μερα της καταγγελιας τους στον Γενικο Εισαγγελεα.

Αχ. Αιμιλιανίδης: Δεν διέρρευσα έγγραφα για την υπόθεση των Κεντρικών Φυλακών. – Αγγελιαφόρος (ageliaforos.com)

Η διαρροή των επιστολών της Άννας Αριστοτέλους – Αγγελιαφόρος (ageliaforos.com)

 

Share this post