Απουσία της κυβέρνησης από το μνημόσυνο των Εθνομαρτύρων της 9ης Ιούλιου 1821

Απουσία της κυβέρνησης από το μνημόσυνο των Εθνομαρτύρων της 9ης Ιούλιου 1821

ΟΥΔΕΙΣ εκπρόσωπος της κυβέρνησης παρέστη σήμερα , Κυριακή (7 Ιουλίου 2024) του μνημοσύνου του εθνομάρτυρος Αρχιεπισκόπου Κύπρου Κυπριανού και των συν αυτών αναιρεθέντων κατά την 9η Ιουλίου 1821. Το γεγονός προκάλεσε δυσμενή σχόλια από πολλούς , που εκκλησιάστηκαν στον Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Λευκωσίας και συμπροσευχήθηκαν στην μνήμη τους.

 

 

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος, ο ο ποίος προέστη του μνημοσύνου του Εθνομάρτυρα Αρχιεπισκόπου Κύπρου Κυπριανού, των Μητροπολιτών, κληρικών και λαϊκών που απαγχονίστηκαν ή σφαγιάστηκαν την 9η Ιούλιο του 1821 και εκφώνησε τον επιμνημόσυνο λόγο. Επίσης, τέλεσε το 29ο μνημόσυνο  του αειμνήστου πατρός του Αντωνίου. Ο Κωνσταντίας Βασίλειος εκφώνησε τον επιμνημόσυνο λόγο για τους μαρτυρικώς τελειωθέντες κατά την 9η Ιουλίου 1821. 


Παρόντες στη Θεία Λειτουργία και στο μνημόσυνο ήταν ο πρέσβης της Ελλάδος, Ιωάννης Παπαμελετίου, εκπρόσωπος της προέδρου της Βουλής, εκπρόσωποι κομμάτων , της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας , ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Τάσσος Χριστοφίδης, και εκπρόσωποι άλλων φορέων.

Ακολούθησε Τρισάγιο, στον περίβολο ανατολικά της Εκκλησίας, όπου ευρίσκεται το Μαυσωλείο των Εθνομαρτύρων.

ΦΩΤΟ:  Α. Βικέτος

Share this post