Αχ. Αιμιλιανίδης: Δεν διέρρευσα έγγραφα για την υπόθεση των Κεντρικών Φυλακών.

Αχ. Αιμιλιανίδης: Δεν διέρρευσα έγγραφα για την υπόθεση των Κεντρικών Φυλακών.

Του Αριστείδη Βικέτου

Η εφημερίδα “Πολίτης” σε σημερινό αποκλειστικό ρεπορτάζ αποκαλύπτει ότι άρχισε η ποινική ανάκριση, μετά τις καταγγελίες της διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών , Άννας Αριστοτέλους , και της Ανώτερης Λειτουργού  Φυλακών , Αθηνάς Δημητρίου κατά του ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας.  

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “κατάθεση στον ποινικό ανακριτή, Αχιλλέα Αιμιλιανίδη,   έδωσε χθες η διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους,  σε σχέση με την καταγγελία που είχε κάνει από κοινού με την ανώτερη λειτουργό των Φυλακών Αθηνά Δημητρίου εναντίον ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας. Η κ. Δημητρίου έδωσε πρώτη κατάθεση προχθές”.

Προχθές , 29 Ιουνίου 2022, γράψαμε ότι , αν και παρήλθαν εννέα μέρες από τις 20 Ιουνίου , που διορίστηκε ο ποινικός ανακριτής  δεν ανακοινώθηκε ούτε από τον ίδιο , ούτε από την Νομική Υπηρεσία “κατά πόσο άρχισε η ποινική ανάκριση και πόσοι μάρτυρες (όχι ονομαστικά)  έχουν  δώσει μέχρι σήμερα κατάθεση”.  Υπενθυμίζεται ότι , όπως γράψαμε , στις  28 Ιουνίου 2022, η εφημερίδα “Πολίτης” , στο κύριο θέμα της , με τίτλο : “Ακίνητες» κυβερνητικές υπηρεσίες για τα κινητά στις Κεντρικές Φυλακές – Η Άννα Αριστοτέλους εκλιπαρούσε για ενάμιση χρόνο”, αποκάλυψε  σειρά επιστολών, που έχουν αποσταλεί από τις Φυλακές προς τις Ηλεκτρομηχανολογικές Υπηρεσίες, από τις αρχές του 2021 μέχρι σήμερα, για την ανάγκη αναβάθμισης του συστήματος, χωρίς αυτή να έχει ολοκληρωθεί. “Για να είμαστε πιο ακριβείς, αυτή δεν έχει καν ξεκινήσει. Ο υπουργός Μεταφορών Γ. Καρούσος δεν θέλησε να τοποθετηθεί, με την επίκληση του απόρρητου του ζητήματος. Ανέφερε μόνο ότι οι Ηλεκτρομηχανολογικές Υπηρεσίες ενεργούν χωρίς καθυστέρηση όταν τους ζητηθεί”, σημείωνε  στο σχετικό ρεπορτάζ ο συνάδελφος Μανώλης Καλατζής. Εξάλλου, στις 20 Ιουνίου, ημέρα που   ο Γενικός Εισαγγελέας   έλαβε την  επιστολή των δικηγόρων των κυριών Αριστοτέλους και Δημητρίου, αυτή αυθημερόν  διέρρευσε επιλεκτικά   στον Τύπο.

 

Μετά το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Πολίτης” επικοινωνήσαμε τηλεφωνικώς με τον ποινικό ανακριτή, Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, ο οποίος τόνισε ότι “όσο διαρκεί η ποινική ανάκριση δεν επιτρέπεται να προβεί σε δηλώσεις ή να δώσει οποιεσδήποτε πληροφορίες για την πορεία της”. Ο ίδιος σημείωσε μόνο ότι το καθήκον του είναι , όταν περατωθεί η ποινική ανάκριση , να παραδώσει το πόρισμα και τις εισηγήσεις του στον Γενικό Εισαγγελέα. 

Ο κ. Αιμιλιανίδης, σε ερώτηση του ageliaforos.com για την διαρροή της επιστολής των δικηγόρων των κυριών Αριστοτέλους και Δημητρίου και της αλληλογραφίας της πρώτης προς τις Ηλεκτρομηχανολογικές Υπηρεσίες, ανέφερε κατηγορηματικά ότι δεν έχει σχέση με το ζήτημα. 

Κατόπιν αυτού η διευθύντρια των Φυλακών οφείλει  να εξηγήσει στην κοινή γνώμη, η οποία την εκτιμά για το έργο της, με ποιό τρόπο διέρρευσαν οι επιστολές της. Είναι μήπως από εκείνους , που την υπονομεύουν; Αν συνέβη αυτό πώς έφτασαν οι επιστολές στα χέρια τους;

Επίσης, είναι ευθύνη του Γενικού Εισαγγελέα και του ποινικού ανακριτή να διερευνήσουν το θέμα.

ΠΑΡΑΤΙΘΕΤΑΙ  ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ “ΠΟΛΙΤΗΣ” 

Κεντρικές Φυλακές/Καταγγελία: Πολύωρη κατάθεση στον ποινικό ανακριτή από Άννα Αριστοτέλους και Αθηνά Δημητρίου – ΠΟΛΙΤΗΣ (politis.com.cy)

Share this post