Τσίπρας : «Θα ήταν ανεύθυνο να ζητήσω εκλογές όσο διαρκεί η πανδημία και η κρίση στα ελληνοτουρκικά»

Τσίπρας : «Θα ήταν ανεύθυνο να ζητήσω εκλογές όσο διαρκεί η πανδημία και η κρίση στα ελληνοτουρκικά»

Λόγω της πανδημίας και της κρίσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δεν πρόκειται να ζητήσει πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε: “Θα ήταν πολύ ανεύθυνο  να ζητήσω εκλογές. Δεν μου το επιτρέπει η ιδιοσυγκρασία μου και οι αρχές του κόμματός μας . Οι αρχές μας δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε αυτό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης στο παρελθόν…Είμαστε εδώ, καταθέτω τις προτάσεις και το πρόγραμμά μας αλλά έχω μία αίσθηση ευθύνης απέναντι στους πολίτες και στην χώρα».

Μιλώντας στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης , σε συνέντευξη  Τύπου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για “πολιτική απάτη τόσο στα εθνικά ζητήματα όσο και στην οικονομία”,  ενώ υποστήριξε ότι όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες είναι απολύτως εφαρμόσιμα. Παράλληλα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την διαχείριση της πανδημίας τονίζοντας όμως ότι αν η επιστημονική κοινότητα προτείνει νέο λοκντάουν, η αξιωματική αντιπολίτευση θα το στηρίξει.
«Η χώρα δεν έχει πλέον οικονομικούς περιορισμούς και τα μέτρα που προτείναμε είναι απολύτως εφαρμόσιμα. Αν η επιστημονική κοινότητα προτείνει νέο λοκντάουν θα το στηρίξουμε. Όμως οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Από την ιδεοληψία της κυβέρνησης οδηγούμαστε εδώ,» είπε  ο Αλέξης Τσίπρας .

Αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πορεύεται με το «βλέποντας και κάνοντας» και σημείωσε ότι είναι άμεση η ανάγκη για χάραξη εθνικής στρατηγικής, ζητώντας εκ νέου σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. Παράλληλα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον διάλογο με την Τουρκία επαναλαμβάνοντας ότι αναγνωρίζει μία και μόνο διαφορά, αυτήν της υφαλοκρηπίδας και τονίζοντας ότι αν ο διάλογος δεν είναι επιτυχής οι δύο χώρες πρέπει να προσφύγουν στη Χάγη. « Την απόφασή της θα τη σεβαστούμε. Αλλά όχι να τα δώσουμε πριν πάμε στο δικαστήριο. Δεν τα εκχωρείς πριν την απόφαση», τόνισε ενώ αναρωτήθηκε αν υπήρξε αντάλλαγμα για την αποχώρηση του Ορούτς Ρέις.

«Η κυβέρνηση οφείλει μια επίσημη ενημέρωση για το αν υπήρξαν ανταλλάγματα για την απόσυρση του Ορουτς Ρεις και έναρξη των διερευνητικών», σημείωσε και αναρωτήθηκε τι περιλαμβάνει τελικά αυτή η «συμφωνία» στο Βερολίνο και σημείωσε ότι το μείζον ερώτημα είναι: «Αν η ατζέντα των διερευνητικών -που καλώς να ξεκινήσουν-, θα είναι η ίδια με αυτή που αφήσαμε εμείς το 2016».

Παράλληλα, είπε μεταξύ άλλων ότι «το πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη είναι ότι έχει ένα εσωτερικό ακροατήριο που έχει συνηθίσει συγκεκριμένη ρητορική στα εθνικά θέματα, και έτσι έχει άλλη γλώσσα μέσα και άλλη έξω». Δεν προτρέπουμε εμείς σε πολεμικές επιχειρήσεις,είπε και δήλωσε: “εμείς λέμε: πείτε την αλήθεια στον λαό και ελάτε να χαράξουμε μια εθνική στρατηγική”. 

Δείτε την συνέντευξη   

 

Share this post