Τρισάγιο στο Φανάρι για τον Προηγούμενο Χρυσορροϊατίσσης

Τρισάγιο στο Φανάρι για τον Προηγούμενο Χρυσορροϊατίσσης

Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως  της ψυχής του αειμνήστου Αρχιμανδρίτου Διονυσίου Παπαχριστοφόρου, Προηγουμένου της Ιεράς Μονής Χρυσορροϊατίσσης Κύπρου και αποφοίτου της Ι.Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ο οποίος εκοιμήθη προχθές , τελέστηκε σήμερα , Κυριακή του Θωμά στον πάνσεπτο πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, στην οποία χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. 

 

ΦΩΤΟ: Ν.ΜΑΓΓΙΝΑΣ

Η κηδεία του Αρχιμ. Διονυσίου έγινε σήμερα στην Μονή Χρυσορροϊατίσσης , της οποίας υπήρξε Ηγούμενος από το 1978 μέχρι τον Μάϊο του 2019.  Ο αείμνηστος π. Διονύσιος , κατά τη διάρκεια των σπουδών του (1961-1965) στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, συνδέθηκε με στενή φιλία με τον νυν Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Το 2018, στον εορτασμό των 40 χρόνων προσφοράς του Διονύσιου στη Μονή Χρυσορροϊατίσσης ο κ. Βαρθολομαίος απέστειλε χαιρετισμό επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι τα τέσσερα χρόνια σπουδών του Ηγουμένου Διονυσίου στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης «έθεσαν ανεξίτηλον την σφραγίδα των επί της προσωπικότητος, της πνευματικότητος και της πορείας αυτού εις την ζωήν, γεγονός, το οποίον ισχύει δι’ όλους τους Χαλκίτας, των οποίων όραμα ήτο η διακονία της Εκκλησίας και η θεοπρεπής μαρτυρία εν τω κόσμω».
Αυτό το «πνεύμα της Χάλκης», υπογράμμισε ο κ. Βαρθολομαίος , «ενεσάρκωσε , εξέφρασεν, εκπροσωπεί δε και σήμερον ο Τιμώμενος π. Διονύσιος».

Στην Παναγία την Παμμακάριστο της Πόλης κάτω από το σωζόμενο λαμπρό ψηφιδωτό του Χριστού Παντοκράτορα 

 

 

  Ο αείμνηστος π. Διονύσιος επισκέφτηκε για τελευταία φορά την Πόλη και την Χάλκη τον Νοέμβριο του 2009 με τους δύο ομογάλακτους  αδελφούς του , αείμνηστο , Ανδρέα Μιτσίδη, και Χαράλμπο Χατζηχαραλάμπους.   Στην φωτογραφία  ο π. Διονύσιος αριστερά του  Πατριάρχη Βαρθολομαίου .  Δεξιά του Πατριάρχη ο αείμνηστος Α. Μιτσίδης  και δίπλα του ο Χαράλαμπος Χατζηχαραλάμπους. Στις φωτογραφίες (κάτω) στην τροφό Σχολή της Χάλκης (22.11.2009) Στην τρίτη φωτογραφία με τους ομογάλακτους του Χαράλαμπο  Χατζηχαραλάμπους  ,   τον αείμνηστο Ανδρέα Μιτσίδη και τον  νυν Μητροπολίτη Γέροντα  Δέρκων Απόστολο, ο οποίος τότε ως Επίσκοπος Μοσχονησίων ήταν Ηγούμενος της Μονής της Χάλκης. 

Share this post