Τον Πάπα Φραγκίσκο θα συναντήσει ο πρόεδρος Αναστασιάδης

Τον Πάπα Φραγκίσκο θα συναντήσει ο πρόεδρος Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας , Νίκος Αναστασιάδης, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Βατικανό από τις 23 – 25 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του προέδρου, Ανδρέας Ιωσήφ. 

Με το πέρας της τελετής επίσημης υποδοχής  στην Αγία Έδρα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, θα συναντηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο, ενώ κατά τη διαρκεια της επίσκεψης του θα συναντηθεί επίσης με τον Πρωθυπουργό του Βατικανού Καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν και τον Υπουργό Εξωτερικών Αρχιεπίσκοπο Πολ Γκάλαχερ. Ο Προεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, τις προσπάθειες του για επανέναρξη των συνομιλιών και την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ατζέντα περιλαμβάνει επίσης θέματα όπως είναι το μεταναστευτικό, η κλιματική αλλαγή, οι περιφερειακές εξελίξεις  ενώ θα ανταλλαγούν απόψεις και για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μεταφέρει εκ νέου τις ευχαριστίες του προς τον Πάπα Φραγκίσκο για την εγκαθίδρυση Αποστολικής  Νουντσιατούρας της Αγίας Έδρας με έδρα τη Λευκωσία.

Η Κυπριακή Δημοκρατία και η Αγία Έδρα, σημείωσε ο κ. Ιωσήφ,  διατηρούν εξαιρετικές διμερείς σχέσεις και έχουν ισχυρούς δεσμούς φιλίας και ιστορίας.  

ΦΩΤΟ ΑΡΧEIOY (CNA)

Share this post