Λετυμπιώτης: Ανεδαφικοί οι ισχυρισμοί για παροχή διευκολύνσεων για οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια κατά της οποιασδήποτε χώρας

Λετυμπιώτης: Ανεδαφικοί οι ισχυρισμοί για παροχή διευκολύνσεων για οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια κατά της οποιασδήποτε χώρας

“Η Κύρος δεν είναι μέρος του προβλήματος (Λίβανος). Όπως είναι ευρέως αποδεκτό, το διπλωματικό της αποτύπωμα είναι μέρος της λύσης”, τονίζει , σε γραπτή δήλωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης. 

Οποιοιδήποτε δημόσιοι ισχυρισμοί που αναφέρονται σε εμπλοκή της Κύπρου μέσω των υποδομών της ή των περιοχών της στην περίπτωση  αντιπαράθεσης, που σχετίζεται με τον Λίβανο, είναι παντελώς ανεδαφικοί, αναφέρεται στην δήλωση και υπογραμμίζεται:  “Η Κύπρος ποτέ δεν έχει παράσχει και ποτέ δεν θα παράσχει διευκολύνσεις για  οποιαδήποτε  επιθετική ενέργεια κατά της οποιασδήποτε χώρας”.

Επίσης στην δήλωση σημειώνεται: “Η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί ένα αξιόπιστο παράγοντα σταθερότητας και ένα αναγνωρισμένο περιφερειακό κέντρο για ανθρωπιστικές επιχειρήσεις, στη βάση των εξαίρετων σχέσεων της με όλα τα κράτη της περιοχής.

Η εικόνα αυτή της Κύπρου βασίζεται στην αξιοπιστία και την προβλεψιμότητα της. Μέσω των πολυεπίπεδων πρακτικών πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει, την έντονη δραστηριοποίηση της και την ενεργό διπλωματία, περιλαμβανομένου του θαλάσσιου διαδρόμου για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, συμβάλλει στην εδραίωση των απαραίτητων συνθηκών για επίτευξη περιφερειακής ειρήνης, ευημερίας και ασφάλειας. Η Κύπρος είναι σθεναρός υποστηρικτής της επίλυσης διενέξεων μέσω ειρηνικών μέσων και διαλόγου, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τον Λίβανο, οι εξαίρετες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι καλά γνωστές. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έχει επισκεφθεί τη χώρα δύο φορές κατά τους τελευταίους τρεις μήνες, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία ώστε να δοθεί πακέτο οικονομικής στήριξης ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ από την ΕΕ προς ενίσχυση της σταθερότητας στον Λίβανο”.

ΦΩΤΟ: ΓΤΠ

 

Share this post