Κ. Κόμπος: Αβάσιμες οι απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ

Κ. Κόμπος: Αβάσιμες οι απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ

Οι απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, κατά της Κύπρου είναι αβάσιμες και η Κύπρος δεν έχει καμία σχέση με στρατιωτικές επιχειρήσεις, δήλωσε σήμερα ο  υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον ομόλογό του των Φιλιππίνων στη Λευκωσία.

Ο κ. Κόμπος τόνισε   ότι οι απειλές και οι δηλώσεις του ηγέτη της Χεζμπολάχ δεν τεκμηριώνονται και ότι η Κύπρος δεν πραγματοποιεί και δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει κανενός τύπου στρατιωτικές δραστηριότητες εναντίον οποιασδήποτε χώρας στην περιοχή, εναντίον οποιασδήποτε χώρας που είναι θύμα στρατιωτικών επιθέσεων.

«Η Κύπρος δεν έχει καμία σχέση με αυτό, επομένως θεωρούμε ότι η όλη συζήτηση στερείται βάσης. Προσπαθούμε επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες να προσφέρουμε υποστήριξη στους ανθρώπους στη Γάζα, σε συνεργασία με μια σειρά από άλλες χώρες, με τον ΟΗΕ, άρα είμαστε εξίσου έκπληκτοι με όσα ειπώθηκαν γιατί δεν βγάζουν νόημα σε σχέση με αυτό που έκανε η Κύπρος ή που εκπροσωπεί η Κύπρος», δήλωσε κ. ο Κόμπος.

Επίσης, ανέφερε  ότι «έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες κινήσεις και ληφθεί όλα τα απαραίτητα διπλωματικά μέτρα» και παρέπεμψε στις τοποθετήσεις των αρχών του Λιβάνου, της ΕΕ, της Ελλάδας, των ΗΠΑ και άλλων χωρών που εξέφρασαν την υποστήριξη και την αλληλεγγύη τους στην Κύπρο.

«Επομένως, αυτή είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή και εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας και του λαού της», κατέληξε ο κ. Κόμπος.

Το «άνοιγμα των κυπριακών αεροδρομίων και βάσεων στον ισραηλινό εχθρό για να στοχοποιήσει τον Λίβανο θα σήμαινε ότι η κυπριακή κυβέρνηση είναι εμπλεκόμενο μέρος στον πόλεμο», είχε δηλώσει ο  ηγέτη της Χεζμπολάχ , Χασάν Νασράλα.

ΦΩΤΟ: ΓΤΠ

Share this post