Το Θεατρικό Εργαστήρι Πανεπιστημίου Κύπρου (Θ.Ε.ΠΑ.Κ) στο Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Μονεμβασίας

Το Θεατρικό Εργαστήρι Πανεπιστημίου Κύπρου (Θ.Ε.ΠΑ.Κ) στο Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Μονεμβασίας

“Kόντρα στην πολιτιστική ένδεια της εποχής»

Το Θ.Ε.ΠΑ.Κ. βρίσκεται αυτές τις μέρες στην πανέμορφη Λακωνία για να λάβει μέρος στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας 2021 μαζί με άλλες 12 θεατρικές ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα που, σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών, έχουν προκριθεί ανάμεσα σε δεκάδες προτάσεις υψηλής ποιότητας, μετά από δύσκολη επιλογή με βασικό κριτήριο την καλλιτεχνική αρτιότητα των παραστάσεων.

Η συμβολή του Θ.Ε.ΠΑ.Κ. στο πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Θεάτρου είναι η επιτυχημένη παραγωγή «Το Άσμα του Γιοφυριού», σε διασκευή και σκηνοθεσία του Μιχάλη Πιερή και μουσική του Ευαγόρα Καραγιώργη, η οποία έχει ήδη διαγράψει μια σημαντική πορεία στην Κύπρο και στο εξωτερικό (Αρχαία Ολυμπία, Ποντετέρα, Κατάνια, Χανιά, Αμβούργο, Βερολίνο, Μόναχο, Λονδίνο, Γρανάδα, Βαρκελώνη, Αγία Πετρούπολη).

Φέτος, στο συμπαθητικό Αμφιθέατρο του Λυκείου Μολάων, η παράσταση του Θ.Ε.ΠΑ.Κ. θα παρουσιαστεί δίπλα σε άλλες αξιόλογες παραγωγές θεατρικών ομάδων από την Αθήνα, την Αττική, την Έδεσσα, την Κόρινθο, την Κρήτη, τη Μεσσηνία, τη Ναύπακτο, την Πάτρα, την Πτολεμαΐδα και τη Χίο, οι οποίες συμμετέχουν στο Φεστιβάλ με έργα των Σοφοκλή, Ζαν Κοκτώ, Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, Άγγελου Τερζάκη, Τρέισι Λετς, Φρανκ Τόμπκινς κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η Κύπρος εκπροσωπείται και από το Θεατρικό Εργαστήρι του Παγκυπρίου Λυκείου Λάρνακας, το οποίο παρουσιάζει την παράσταση «Το ακορντεόν χωρίς ήχο» του Ραμίρο Ραμίρεζ που οι φίλοι της Αξιοθέας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν στο πρώτο μέρος του φετινού Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Τόσο το πρόγραμμα των παραστάσεων, όσο και η γενική ατμόσφαιρα στο φετινό, πέμπτο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας επιβεβαιώνουν το μότο «κόντρα στην πολιτιστική ένδεια της εποχής» που έχουν επιλέξει οι διοργανωτές.

Share this post