Το Sputnik V και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων

Το Sputnik V και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων

Η Ρωσία είναι κληρονόμος της σοβιετικής παράδοσης στην παραγωγή εμβολίων.- Η προετοιμασία φαρμακευτικής εταιρείας στη Λεμεσό  να εισαγάγει ιδιωτικά το  Sputnik V

Η ΕΕ είναι βέβαιο ότι κατά την επίσκεψη-ναυάγιο του ύπατου εκπροσώπου της σε θέματα εξωτερικής πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ στη Μόσχα, είχε ζητήσει από τη Ρωσία εμβόλια. Η Ρωσία έχει από τα πιο χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού του πληθυσμού της, αλλά θα ήθελε να εξαγάγει εμβόλια έναντι συναλλάγματος. Άλλωστε η χώρα είναι κληρονόμος της σοβιετικής παράδοσης στην παραγωγή εμβολίων,γράφει ο Τάσος Τέλογλου στο insidestory. Παράδοση από την οποία, προσθέτει , ” ευεργετήθηκαν και εκατομμύρια ελληνόπουλα πριν από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και της παραγωγικής μηχανής της”. 

Επίσης , ο Τάσος Τέλογλου αναφέρει ότι μια φαρμακευτική εταιρεία στη Λεμεσό  ετοιμάζεται να εισαγάγει ιδιωτικά το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, του ρώσικου ινστιτούτου Γκαμαλέεβα. Η κυπριακή κυβέρνηση δεν έχει αντίρρηση να διατεθεί αυτό επικουρικά των εμβολίων που θα λάβει, αρκεί να έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ). “Κάτι τέτοιο φαίνεται για την ώρα δύσκολο, παρά το γεγονός ότι οι Ρώσοι θεωρούν ότι κατέθεσαν φάκελο,   κάτι όμως που διαψεύσθηκε από τον ευρωπαϊκό οργανισμό, που λέει ότι δεν μπορεί να βρει την αίτησή τους!”, σημειώνει.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ κατά την τελευταία επίσκεψη του στην Μόσχα με τον Σεργκέϊ Λαβρόφ

*Διαβάστε αναλυτικά στον σύνδεσμο

Το Sputnik V και μια παλιά σοβιετική ιστορία | Inside Story

 

Share this post