Το Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Φεστιβάλ «Θάλασσα 2022»

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Φεστιβάλ «Θάλασσα 2022»

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου συμμετείχε με δικό του ενημερωτικό περίπτερο στο Φεστιβάλ «Θάλασσα 2022 – Ζήσε τη θάλασσα, Γνώρισε τη Ναυτιλία», που διοργανώθηκε από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας και τον Δήμο Λεμεσού,  στο Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο της Επίχωσης (Μόλος). Μια διήμερη εμπειρία για την περαιτέρω ανάπτυξη της θαλάσσιας και ναυτιλιακής κουλτούρας, αφιερωμένη στην ανάδειξη του τρόπου που μπορούμε να ζούμε τη θάλασσα ως ψυχαγωγία, κατεύθυνση σπουδών, επαγγελματική και οικονομική δραστηριότητα.

 

Το Φεστιβάλ προσέλκυσε εκατοντάδες επισκεπττες μεταξύ των οποίων ήταν και περίπου 300 μαθητές Γυμνασίων από ολόκληρη την Κύπρο. Οι μαθητές με τη συνοδεία των καθηγητών τους, επισκέφθηκαν το φεστιβάλ και έτυχαν ενημέρωσης για τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τη θάλασσα.

Το ενημερωτικό περίπτερο του Πανεπιστημίου Κύπρου στελεχώθηκε από μέλη του Ωκεανογραφικού Κέντρου καθώς και του Εργαστηρίου Ενάλιων  Αρχαιολογικών Ερευνών της Ερευνητικής Μονάδας Αρχαιολογίας. Παρουσιάστηκαν ολοκληρωμένα και τρέχοντα ερευνητικά έργα, προβλήθηκαν φιλμάκια για τα έργα “MENTOR” και “Sea of Experience” που αφορούν τα γαλάζια επαγγέλματα (ναυτιλία, ναυπηγική κ.ά.) και διατέθηκε ενημερωτικό υλικό. Έγινε επίσης ενημέρωση για τα ερευνητικά έργα “OS-AQUA” και “ECOMARINE”. Προβλήθηκαν ακόμη έρευνες πεδίου του Εργαστηρίου Εναλίων Αρχαιολογικών Ερευνών και διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό για τα προσφερόμενα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

 

 

 

 

Share this post