Το Κακουργιοδικείο αθώωσε τον Μητροπολίτη πρώην Κιτίου από την κατηγορία του βιασμού

Το Κακουργιοδικείο αθώωσε τον Μητροπολίτη πρώην Κιτίου από την κατηγορία του βιασμού

«Νιώθω δικαιωμένος. Η δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Μητροπολίτης πρώην  Κιτίου Χρυσοστομος, τον οποίο το Μόνιμο Κακουργιοδικειο Λαρνακας Άμμοχωστου  αθώωσε και απάλλαξε από την κατηγορία του βιασμού που αντιμετώπιζε.

Η υπόθεση της κατηγορούσας αρχής, αναφέρει το Κακουργιοδικείο σε ανακοίνωση, στηριζόταν στη μαρτυρία της προπονούμενης η οποία δεν έγινε αποδεκτή και απορρίφθηκε αφού αυτή περιέπεσε σε πολλές αντιφάσεις, ψέματα και αλλοπρόσαλλους ισχυρισμούς σε ουσιαστικά, κυρία και καίρια σημεία.

Η ακροαματική διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών για σκοπούς προστασίας της ταυτότητας της παραπονούμενης.

Ο Μιχάλης Πικής, συνήγορος υπεράσπισης του κ. Χρυσόστομου, εκ μέρους του πελάτη του δήλωσε πως ο πελάτης του αισθάνεται πλήρως δικαιωμένος με την σημερινή αθωωτική απόφαση του Κακουργιοδικείου.

Ο Μητροπολίτης πρώην  Κιτιου, συνέχισε ο κ. Πικης έχει αθωωθεί και απαλλαγεί από την κατηγορία του βιασμού την οποία αντιμετώπιζε.

Το Κακουργιοδικείο μέσα από μια εξονυχιστική ανάλυση της μαρτυρίας έκρινε την παραπονούμενη καθόλα αναξιόπιστη διαπιστώνοντας ότι περιέπεσε σε καίριες αντιφάσεις, προέβαλε ψευδείς ισχυρισμούς τόσο στην κατάθεση της όσο και σε όσα είπε σε άλλους μάρτυρες και σε τηλεοπτική εκπομπή αντιπαραβαλλόμενα μεταξύ τους, κατέληξε ο κ. Πικης.

Ωστόσο, ο κ. Χρυσόστομος  τον Ιανουάριο θα βρεθεί και πάλι ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας σχετικά με δεύτερη υπόθεση άσεμνης επίθεσης  Κιτίου τον Ιανουάριο θα βρεθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας σχετικά με δεύτερη υπόθεση, κατ’ ισχυρισμόν,  άσεμνης επίθεσης ,  πριν από 30 χρόνια, για την οποία τον έχει καταγγείλει τότε ανήλικη. 

Share this post