Το Δικατήριο απέρριψε αγωγές πολιτών για την αντισυνταγματικότητα των μέτρων στην πανδημία Covid-19

Το Δικατήριο απέρριψε αγωγές πολιτών για την αντισυνταγματικότητα των μέτρων στην πανδημία Covid-19

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, πρόσφατα, απέρριψε αγωγή 103 ενήλικων και ανήλικων εναγόντων, με την οποία ζητούσαν να κριθούν αντισυνταγματικά τα μέτρα που λήφθηκαν από το Κράτος, για την προστασία των πολιτών από την πανδημία του Covid-19. Η αγωγή στρεφόταν εναντίον του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, του τότε Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου και μελών της επιδημιολογικής ομάδας.

Το Δικαστήριο απέρριψε την αγωγή για δικονομικούς λόγους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας, το Δικαστήριο κατέληξε ότι η συνεχής παράλειψη των εναγόντων να αναγράψουν στο κλητήριο ένταλμα τις πλήρεις διευθύνσεις τους και το γεγονός ότι οι ανήλικοι ενάγοντες δεν εκπροσωπούνταν στη διαδικασία και από τους δύο γονείς, ούτε και τα διοριστήρια των συνηγόρων τους υπογράφονταν και από τους δύο γονείς, συνιστούσαν γεγονότα και παρατυπίες, οι οποίες καθιστούσαν τη διαδικασία άκυρη και καταχρηστική.

Με την απόρριψη της αγωγής επιδικάστηκαν και δικηγορικά έξοδα εναντίον των εναγόντων.

Την αγωγή για τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας χειρίζονταν η Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κα Θεανώ Μαυρομουστάκη, η Ανώτερη Δικηγόρος της Δημοκρατίας κα Έλλη Φλωρέντζου, η Δικηγόρος της Δημοκρατίας Α’ κα Μαριάννα Τσαγγάρη και η Δικηγόρος της Δημοκρατίας κα Πηνελόπη Χαραλάμπους.

 

Share this post