Την Παρασκευή, με τιμές εν ενεργεία Υπουργού, η κηδεία της Ζέτας Αιμιλιανίδου

Την Παρασκευή, με τιμές εν ενεργεία Υπουργού, η κηδεία της Ζέτας Αιμιλιανίδου

Τριήμερο πένθος από σήμερα μέχρι και την κηδεία. Ο αποχαιρετισμός του γιού και της νύφης της

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Μετά τη συνεδρία, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος  Πελεκάνος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο, αφού εξέφρασε  τη βαθύτατη θλίψη του για την αδόκητη απώλεια της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αποφάσισε, σε ένδειξη της βαθιάς εκτίμησής του προς την εκλιπούσα, τα ακόλουθα:

α)        Την κήρυξη τριήμερου πένθους από σήμερα Τετάρτη, μέχρι την προσεχή Παρασκευή, στη διάρκεια του οποίου θα αναρτηθεί μεσίστια η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλες τις Κρατικές Υπηρεσίες.

β)        Κατά τη διάρκεια του δημόσιου πένθους όλες οι επίσημες εκδηλώσεις θα αναβληθούν, καθώς και η συμμετοχή των μελών της Κυβέρνησης και των αξιωματούχων του Κράτους σε δημόσιες εκδηλώσεις.

γ)         Από σήμερα, 8 Ιουνίου,  μέχρι και την Παρασκευή, 10 Ιουνίου, θα ανοιχτεί βιβλίο συλλυπητηρίων στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Το βιβλίο συλλυπητηρίων θα είναι ανοικτό σήμερα  μέχρι τις 3μμ, την Πέμπτη από τις 9.45πμ μέχρι τις 3μμ και την Παρασκευή από τις 8πμ μέχρι τις 3μμ.

δ)        Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, οι Υφυπουργοί παρά τω Προέδρω, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας θα υπογράψουν το βιβλίο συλλυπητηρίων, την Πέμπτη, 9 Ιουνίου, στις 9.15 π.μ.

ε)         Η σορός της εκλιπούσας θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, στον Στρόβολο, την Παρασκευή 10 Ιουνίου, από τις 8.00 π.μ. – 10.00 π.μ.

στ)      Η κηδεία θα τελεστεί με τιμές εν ενεργεία Υπουργού, δημοσία δαπάνη, από τον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο, την Παρασκευή 10 Ιουνίου, στις 11π.μ.

ζ)         Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, οι Υφυπουργοί παρά τω Προέδρω, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας θα παραστούν στην κηδεία.

η)        Όσα από τα μέλη της Δημόσιας Υπηρεσίας, του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας και της Εθνικής Φρουράς επιθυμούν να παραστούν στην κηδεία, θα μπορούν να το πράξουν.

θ)        Την εκλιπούσα θα αποχαιρετήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όσοι αξιωματούχοι επιθυμούν να παραστούν στην κηδεία της εκλιπούσας να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 22867542, 22867541 την Τετάρτη μεταξύ των ωρών 12μ – 3μμ και την Πέμπτη από τις 8πμ μέχρι τις 12μ».

 

Συγκλονισμένη είναι η οικογένεια και οι οικείοι της Υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου για τον αδόκητο χαμό της.

O Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, γιός της εκλιπούσας υπουργού έγραψε στο Facebook 

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα

Μοιάζεις τώρα όνειρο μου με του τέλους την αρχή
Κι εσύ ήλιε της μέρας μετανάστης
Οι σκέψεις μου φαντάζουν προσευχή
Κι ο χρόνος ένας άδικος δυνάστης
Κι εσύ ξέγνοιαστε παραβάτη του χρόνου
Αγέρωχος για χρόνια να προσμένεις μιαν άλλη πίστη
ήξερες τι θα σου ζητούσαμε
Οι χαμένοι Θεοί που αρνιόντουσαν να μας αγκαλιάσουν
οι υποσχέσεις που πέθαιναν στην λήθη
τα μαραμένα λουλούδια των μεγάλων ιδεών
Όλα ήταν ζωντανά
Κι εσύ φορούσες εκείνο το γλυκό χαμόγελο και τους έδινες φως ώστε να μπορούμε να αντικρίζουμε την σκιά τους
Η νύφη της, σύζυγος του Αχιλλέα, έγραψε : 

 

 

Share this post