Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη με Νετανιάχου

Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη με Νετανιάχου

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε απόψε (26.2.2023)  ο εκλελεγμένος πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ κ. Βενιαμίν Νετανιάχου με πρωτοβουλία του κ. Νετανιάχου.

Ο κ. Νετανιάχου συνεχάρη τον κ. Χριστοδουλίδη για την εκλογή του, τονίζοντας τη συνεισφορά του εκλελεγμένου προέδρου της Δημοκρατίας στην ενίσχυση των σχέσεων Ισραήλ και Κυπριακής Δημοκρατίας από όλες τις θέσεις στις οποίες υπηρέτησε.

Νίκος Χριστοδουλίδης και Βενιαμίν Νετανιάχου συζήτησαν τη στρατηγική σημασία της σχέσης των δύο χωρών, καθώς και τις προοπτικές που υπάρχουν για περαιτέρω ενίσχυση σε τομείς όπως, μεταξύ άλλων της οικονομίας, της άμυνας, της ενέργειας και του τουρισμού.

Εκλελεγμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Ισραηλινός Πρωθυπουργός  αναφέρθηκαν επίσης στη σημασία της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου, Ισραήλ και Ελλάδας, προσβλέποντας στην επόμενη συνάντηση, η οποία θα φιλοξενηθεί στην Κύπρο.

Τόνισαν επίσης την ανάγκη ενδυνάμωσης της περιφερειακής συνεργασίας στην βάση μιας θετικής ατζέντας για ενίσχυση της ασφάλειας και της συνεργασίας στην περιοχή.

Συζήτησαν επίσης τον ρόλο που διαδραματίζει η Κύπρος ως  το κράτος μέλος της ΕΕ στην περιοχή, προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των σχέσεων με τα κράτη της Μέσης Ανατολής.

Ο εκλελεγμένος πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χρτιστοδουλίδης, θα επισκεφθεί σύντομα το Ισραήλ μετά από σχετική πρόσκληση.

Πηγή: Γραφείο Τύπου Ν. Χριστοδουλίδη/ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Share this post