ΤΑ «Ίχνη» θα προβληθούν στην Ευρωβουλή

ΤΑ «Ίχνη» θα προβληθούν στην Ευρωβουλή

     Μια αφήγηση για του αγνοουμένους του 1974 στην Κύπρο

Έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς του ταξιδιού τους αναμένεται να πραγματοποιήσουν τα Ίχνη, με την προβολή τους στο Ευρωκοινοβούλιο στις 13 Νοεμβρίου. Το ντοκιμαντέρ του Advanced Media Institute θα ταξιδέψει στην καρδιά της Ευρώπης, με σκοπό την επαναφορά στο ευρωπαϊκό, αλλά και διεθνές, προσκήνιο της ιστορίας των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Κεντρικό ζήτημα ο ρόλος του Διεθνούς Δικαίου και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Με γραφή ντοκιμαντέρ, αλλά και με αναζήτηση βαθύτερα πολιτική, το ντοκιμαντέρ «Ίχνη» επαναφέρει στο προσκήνιο τη βασανιστική ιστορία των αγνοουμένων της εισβολής του 1974 στην Κύπρο. Δίπλα στο ανθρώπινο δράμα, με τους αγνοούμενους που έχουν λησμονηθεί για λόγους (και) πολιτικής διευθέτησης, η ελλειμματική λειτουργία του Διεθνούς Δικαίου και της υπεράσπισης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως και η ιστορία των κλεμμένων αρχαιολογικών και θρησκευτικών θησαυρών του νησιού δίνουν μια κατάθεση βουβής αδικίας. Ενώ η συγκλονιστική μαρτυρία του δημοσιογράφου Σενέρ Λεβέντ φέρνει στην πρώτη γραμμή – δίπλα στο δράμα των συγγενών των Ελληνοκύπριων και Ελλαδιτών αγνοουμένων – τις ιστορίες Τουρκοκυπρίων που είχαν αντίστοιχη μοίρα.

Αν κάτι αφήνει πίσω αυτή η εξιστόρηση, είναι ότι εν τέλει η λήθη δεν αποτελεί πάντα και τη λύση.

Τα “Ίχνη” ζητούν τη στήριξή σας για να συνεχίσουν το ταξίδι
                              τους. Για την ανάδειξη του ζητήματος, όπως του αξίζει, ακόμη και η πιο μικρή εισφορά βοηθάει να ακολουθήσουν τα ίχνη των αγνοουμένων ολοένα και περισσότεροι πολίτες.

                                Η στήριξη μπορεί να γίνει με τους ακόλουθους τρόπους:

1) Άμεσα, με εισφορά στον κουμπαρά του ντοκιμαντέρ, στις κατά τόπους προβολές του.
2) Mέσω τραπεζικού λογαριασμού (σημειώνοντας στην κατάθεση «ΙΧΝΗ»):
IBAN: CY61002001950000357020183573 | Bank name : Bank of Cyprus | Beneficiary address: Advanced Media Institute, Volonaki 12, 1045 Nicosia, Cyprus
3) Μέσω Paypal

 

 

Share this post