Συνάντηση Αναστασιάδη-Νετανιάχου

Συνάντηση Αναστασιάδη-Νετανιάχου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας , Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, είχε σήμερα συνάντηση, στην Ιερουσαλήμ, με τον νικητή των εκλογών στη χώρα και τέως Πρωθυπουργό , Βενιαμίν Νετανιάχου.

Στη συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον κ. Νετανιάχου για την παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό και τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις, ενώ συζητήθηκαν, ανάμεσα σε άλλα, θέματα που αφορούν τον τομέα της Ενέργειας και τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών σχέσεων σε διάφορους τομείς.

Ιδαίτερα επισημάνθηκε ότι  το ποσό της χρηματοδότησης αφορά το πιο μεγάλο κονδύλι που δόθηκε ποτέ από την ΕΕ για παρόμοιου είδους έργο και κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, τρόποι για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του σκέλους της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ισραήλ – Κύπρου.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα του διακανονισμού μεταξύ των δυο χωρών για το κοίτασμα ishai Αφροδίτη για το οποίο ο Πρόεδρος ενημέρωσε τον κ. Νετανιάχου αναφορικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις με τον τελευταίο να συμφωνεί όσον αφορά τη σημασία να υπάρξει εξέλιξη το συντομότερο δυνατόν.

Εξετάστηκαν επίσης οι πιθανές συνέργειες σε σχέση με τη  μεταφορά φυσικού αερίου στην Κύπρο από τα κοιτάσματα του Ισραήλ και την εξαγωγή τους προς διάφορες χώρες της ΕΕ, καθώς και θέματα που αφορούν την αμυντική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

ΦΩΤΟ: ΚΥΠΕ( ΑΡΧΕΙΟ)

Share this post