Στην ΕΔΕΚ κατέστρεψαν τα τεκμήρια για την υπόθεση Παπαδάκη

Στην ΕΔΕΚ κατέστρεψαν τα τεκμήρια για την υπόθεση Παπαδάκη

Ο ευρωβουλευτής καλεί τις Αρχές να οδηγήσουν στην Δικαιοσύνη όσους αποδειχτεί ότι έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα.

Φοβούμενη την διαδικασία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου η ηγεσία της ΕΔΕΚ κατέστρεψε όλα τα τεκμήρια από τις συνεδριάσεις του Πειθαρχικού Συμβουλίου αναφορικά με την διαγραφή του ευρωβουλευτή, Δημήτρη Παπαδάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα τεκμήρια πήγε να παραλάβει από τα κεντρικά γραφεία της ΕΔΕΚ ο υπαστυνόμος του ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση.
Ο γενικός διευθυντής του κόμματος, Σολομωνίδης Μορφάκης, παραδέχθηκε στον υπαστυνόμο ότι τα τεκμήρια καταστράφηκαν , γιατί «ο κ. Παπαδάκης δεν άσκησε μέσα σε 30 μέρες έφεση στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος».
Ο υπαστυνόμος του ΤΑΕ απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει. Περιορίστηκε να μας πει ότι η Αστυνομία θα λάβει οδηγίες από τον Γενικό Εισαγγελέα.
Ωστόσο, ο πραγματικός λόγος της καταστροφής των τεκμηρίων πρέπει να έχει άμεση σχέση με την αγωγή στο Δικαστήριο κατά της διαγραφής του, την οποία κατέθεσε ο κ. Παπαδάκης. H  aγωγή ενάντια στην απόφαση του Πειθαρχικού είναι ορισμένη , στις 15/06/2020.
 

Εξάλλου, ο δικηγόρος του κ. Παπαδάκη, Θεοφάνης Ανδρέου, από τις 14 Φεβρουαρίου , είχε στείλει επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα και στον Αρχηγό Αστυνομίας , με την οποία ζητούσε να διασφαλίσει η Αστυνομία τα στοιχεία, που κατέθεσε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος. Εκ του αποτελέσματος συνάγεται ότι η Αστυνομία καθυστέρησε να ενεργήσει.


Ο ευρωβουλευτής έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα γραπτή δήλωση, στην οποία αναφέρει:
«Η καταστροφή των στοιχείων και τεκμηρίων, τα οποία κατατέθηκαν από τον Μ. Σιζόπουλο, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΔΕΚ και στη βάση των οποίων το τελευταίο έλαβε την απόφαση της διαγραφής μου, αποδεικνύει περίτρανα ότι η διαδικασία ήταν στημένη και προαποφασισμένη από αυτούς που με ήθελαν εκτός ΕΔΕΚ για τους δικούς τους λόγους.
Ο Μ. Σιζόπουλος, σε όλες τις δηλώσεις και τοποθετήσεις του, έκανε λόγο για στοιχεία και τεκμήρια, τα οποία θα έδινε ακόμη και στη δημοσιότητα, επικαλούμενος την καθαρότητα και τη διαφάνεια, τις οποίες όφειλε να διαφυλάξει. Ωστόσο, κανένα στοιχείο δεν δόθηκε ποτέ.
Μάλιστα, όταν ζήτησα δημόσια, να κατατεθούν όλα τα στοιχεία στην Αστυνομία, ώστε να εξεταστούν οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί εναντίον μου, που είχαν μοναδικό στόχο να με βλάψουν και να σπιλώσουν το όνομά μου, ο Μ. Σιζόπουλος, για άλλη μια φορά, αρνήθηκε να παραδώσει το ο,τιδήποτε.
Η τωρινή ξεκάθαρη παραδοχή του Γραμματέα του Πειθαρχικού Συμβουλίου, Μ. Σολομωνίδη, στην κατάθεσή του προς τις αρμόδιες Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, ότι τα τεκμήρια και τα στοιχεία έχουν καταστραφεί (ενώ διενεργείται έρευνα από την Αστυνομία και εκκρεμούν δικαστικές διαδικασίες) αφήνει εκτεθειμένους, ενώπιον των Αρχών, της κοινής γνώμης και της Δικαιοσύνης, όσους αποδέκτηκαν τα όποια τεκμήρια και την κατ΄ισχυρισμό νομιμότητά τους, και βεβαίως αυτούς που έλαβαν την απόφαση για να τα καταστρέψουν.
Από την πρώτη στιγμή, μιλήσαμε για πλαστά και παράνομα στοιχεία, τα οποία ήταν προϊόντα εγκληματικών ενεργειών. Η καταστροφή τους, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη, τόσο η έρευνα από την Αστυνομία όσο και οι δικαστικές διαδικασίες, μας επιβεβαιώνει.
Αναμένουμε από την Αστυνομία και τη Γενική Εισαγγελία να επιτελέσουν το έργο τους, ερευνώντας τις καταγγελίες, στις οποίες έχω επίσημα προβεί, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, φτάνοντας μέχρι τέλους και οδηγώντας ενώπιον της Δικαιοσύνης, όσους, αποδειχτεί ότι έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα».

Share this post