Σιγή Κούσιου -προεδρικού για τον Μ. Πελεκάνο και τον επικοινωνιολόγο του Αναστασιάδη

Σιγή Κούσιου -προεδρικού για τον Μ. Πελεκάνο και τον επικοινωνιολόγο του Αναστασιάδη

Χθες στο θέμα για τον ανασχηματισμό (https://ageliaforos.com/anaschimatismos-apo-eyreias-apodochis-egeneto-synagermikos/)  γράψαμε για πληροφορίες , που έφεραν τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο , Μάριο Πελεκάνο, να μεταβαίνει στην Αθήνα για ταχύρυθμη εκπαίδευση από επικοινωνιολόγο του προεδρικού. 

Σήμερα νωρίς το πρωί στείλαμε γραπτώς στον απερχόμενο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Κυριάκο Κούσιο, ενώ μιλούσε στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ , τις ακόλουθες ερωτήσεις:

1.Ποιός είναι ο εξ  Αθηνών επικοινωνιολόγος του προεδρικού , πόσο και από ποιό κονδύλι αμείβεται για τις υπηρεσίες του;

2. Αληθεύουν οι πληροφορίες ότι ο επιλεγείς για νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, μεταβαίνει στην Αθήνα για να εκπαιδευτεί από τον επικοινωνιολόγο; Ποιό το κόστος της εκπαίδευσης και από ποιό κονδύλι θα καλυφθεί η εκπαίδευση και η διαμονή  του στην Αθήνα από την στιγμή μάλιστα που δεν έχει αναλάβει ακόμη επίσημα τα καθήκοντα του; 
Ο κ. Κούσιος δεν μπήκε στον κόπο να μας στείλει οποιαδήποτε απάντηση. Αυτό δεν μας εξέπληξε , γιατί – τουλάχιστον όσο αφορά την ιστοσελίδα- ήταν συνιθησμένη τακτική του, αν και λαλίστατος στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις ή στις δηλώσεις-μονολόγους.

ΕΞΑΛΛΟΥ , και ο “Πολίτης” στην ηλεκτρονική του έκδοση σχετικά με τον ανασχηματισμό έγραψε για την επείγουσα μετάβαση του κ. Πελεκάνου στην Αθήνα:“Στην Αθήνα για ταχύρρυθμα μαθήματα επικοινωνίας βρίσκεται ο φερόμενος ως νέος κυβερνητικός Εκπρόσωπος του Νίκου Αναστασιάδη κ. Μάριος Πελεκάνος.

Το φροντιστήριο ανέλαβε η εταιρεία marc  και ο προσωπικός επικοινωνιολόγος του Προέδρου, Θωμάς Γεράκης. Ο κ. Γεράκης,  διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας marc και η ομάδα του, εδώ και μερικές μέρες προετοιμάζουν τον κ. Πελεκάνο σε θέματα επικοινωνίας και συνεργασίας με δημοσιογράφους. Η ίδια ομάδα είχε εκπονήσει το στρατηγικό επικοινωνιακό σχέδιο του Προέδρου κατά τη διάρκεια των βουλευτικών εκλογών, το οποίο οικοδομήθηκε πάνω σε δύο πυλώνες.

Πρώτον, στην πλήρη διασύνδεση της επιτυχίας ή όχι του ΔΗΣΥ με την δημοτικότητα του Προέδρου.

Δεύτερον, στις διακριτές αλλά δυναμικές παρεμβάσεις του Προέδρου για στήριξη του κυβερνητικού έργου.

Κύριος στόχος του σεμιναρίου είναι να στρογγυλέψει ο λόγος του κ. Μάριου Πελεκάνου για να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις από τα δεκάδες ποστ του νεαρού πολιτικού, η επίκληση των οποίων ήδη έχει αρχίσει να δημιουργεί απορίες αν ο διορισμός του σηματοδοτεί ολοκληρωτική στροφή του Προέδρου προς νεοσυντηρητικές θέσεις σε θέματα Κυπριακού και Μεταναστευτικού.

Ο ΔΗΣΥ, σύμφωνα με πληροφορίες τού http://politis.com.cy, παρότι θεωρεί τον Μάριο Πελεκάνο ως ένα αξιόλογο στέλεχος του, για λόγους κυρίως επικοινωνιακούς είχε προτείνει για τη θέση του κυβερνητικού Εκπροσώπου τους Μιχάλη Σοφοκλέους και την Ξένια Κωνσταντίνου.

Υπενθυμίζουμε πως ο κ.Πελεκάνος δεν κατάφερε να εκλεγεί στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, τερματίζοντας πίσω από την Ξένια Κωνσταντίνου και τον Μιχάλη Σοφοκλέους, με 7,013 ψήφους. Πρόκειται για στέλεχος του ΔΗΣΥ, που εκφράζει χωρίς ενδοιασμούς έντονες θέσεις και απόψεις στο Μεταναστευτικό, ενώ και στο Κυπριακό θεωρείται της σκληρής γραμμής. Είχε διοριστεί το 2019 στην προεδρία του ΚΟΑΓ, ενώ είναι πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων του ΔΗΣΥ από το 2017″.

Share this post