Ρωσική Εκκλησία: Η άρνηση εμβολιασμού είναι «αμαρτία» – Μετάνοια εφ’ όρου ζωής

Ρωσική Εκκλησία: Η άρνηση εμβολιασμού είναι «αμαρτία» – Μετάνοια εφ’ όρου ζωής

Βολοκολάμσκ Ιλαρίων:  «Πρέπει να σκεφτόμαστε τους άλλους και όχι τον εαυτό μας».

Μετά τον θάνατο χιλιάδων ρώσων πολιτών, αλλά και Ιεραρχών και κληρικών στην Ρωσία και σε άλλες χώρες, το Πατριαρχείο Μόσχας χαρακτηρίζει «αμαρτία»  την άρνηση εμβολιασμού και “θα πρέπει όσοι το πράττουν να μετανοούν εφ′ όρου ζωής, γιατί  πρόκειται για καθαρά εγωιστική πράξη”.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Russia 24, ο επικεφαλής του τμήματος διεθνών Σχέσεων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ  Ιλαρίωνας, εξήγησε ότι οι ενορίτες του μετανοούν τακτικά σε αυτόν επειδή δεν εμβολιάστηκαν, υποστηρίζοντας ότι αισθάνονται ένοχοι, επειδή μεταδίδουν τον ιό σε κάποιον άλλον που τελικά πέθανε.

Και συνέχισε λέγοντας :  «Αμαρτία είναι να σκεφτόμαστε τον εαυτό μας αντί για τους άλλους. Είμαστε υπεύθυνοι – ο καθένας μας – όχι μόνο για τους εαυτούς μας και όχι μόνο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα, αλλά και για όλους εκείνους που έρχονται σε επαφή μαζί μας».

«Ακόμα και αν είναι σωστό να αποτελεί δικαίωμα η επιλογή σε σχέση με τον εμβολιασμό, εντούτοις υπάρχει και η αρχή της ευθύνης έναντι της ζωής των άλλων ανθρώπων».

Τους τελευταίους μήνες, , σύμφωνα με το Russia 24, “ η Εκκλησία υπήρξε ιδιαίτερα δραστήρια στο πρόγραμμα εμβολιασμού της κυβέρνησης. Ο Μητροπολίτης Ιλαριώνας μίλησε επανειλημμένως στην τηλεόραση σχετικά με την ανάγκη τήρησης των κανόνων υγιεινής και τη λήψη προφυλάξεων για την αποφυγή μόλυνσης. Τον Ιούνιο πήρε ξεκάθαρα θέση υπέρ της κυβέρνησης για την επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού σε όσους εργάζονται στον τομέα παροχής υπηρεσιών”.

Πηγή:  RT/ .huffingtonpost.gr

ΦΩΤΟ: Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων  © Sputnik / Sergey Pyatakov

Share this post