Ο Ταμασσού Ησαΐας στον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο

Ο Ταμασσού Ησαΐας στον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο

Εν μέσω των ανακρίσεων για την Μονή Αββακούμ , στο Φτερικούδι, ο Μητροπολίτης Ταμασσού και Ορεινής Ησαΐας πήγε σήμερα (23.4.2024) στην Αρχιεπισκοπή και θεάθηκε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, να εισέρχεται στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου Γεωργίου, με τον οποίο είχε συνομιλία. Τον Μητροπολίτη τον είδαν πολλά μάτια.

Για τον σκοπό της συνάντησης ρωτήσαμε το απόγευμα  και τους δύο, με γραπτό μήνυμα SMS, αλλά μέχρι τις 20:30 ουδεμία απάντηση λάβαμε, τόσο από τον Μακαριώτατο , όσο και από τον Μητροπολίτη Ταμασσού.

Όπως είναι γνωστό για την υπόθεση της Μονής Αββακούμ, η οποία με εντολή του Μητροπολίτη  έκλεισε από τις 5 Μαρτίου, ο κ. Ησαΐας έθεσε σε τρίμηνη αργία τους αρχιμανδρίτες Νεκτάριο (Ηγούμενο) και Πορφύριο. Στις 8 Μαρτίου η Ιερά Σύνοδος τους παρέπεμψε στο Εξαμελές Συνοδικό Δικαστήριο, το οποίο όρισε Ανακριτική Επιτροπή. Η Επιτροπή δεν έχει ολοκληρώσει το έργο της , ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τις ανακρίσεις της Αστυνομίας.

Πάντως , είναι βέβαιο ότι το βράδυ της 5ης Μαρτίου οι δύο αρχιμανδρίτες δεν δικάστηκαν, όπως προβλέπει ο ΚΧΕΚ, από το Επισκοπικό Δικαστήριο της Μητρόπολης Ταμασσού. Του Δικαστηρίου προεδρεύει ο Μητροπολίτης Ησαΐας και πάρεδροι είναι  οι αρχιμανδρίτες Διονύσιος Κοπτίδης,  Νεκτάριος Γεωργίου και ο πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Ευθυμίου. Ο αρχιμ. Νεκτάριος Γεωργίου θα έπρεπε να αντικατασταθεί, αφού θα δικαζόταν , και να τον αναπληρώσει άλλος κληρικός. Αυτό, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας δεν έγινε. Επίσης, ενώπιον του Δικαστηρίου , το οποίο -όπως λέγεται συνήλθε-δεν κλήθηκε ο αρχιμ. Πορφύριος. Επισημαίνεται ότι ο ΚΧΕΚ δεν προβλέπει την συμμετοχή στο Επισκοπικό Δικαστήριο μελών της Θρονικής Επιτροπής ή συμβούλων των Μητροπολιτών.

Αρχιμ. Διονύσιος Κοπτίδης

Σύμφωνα με  πληροφορίες μας  ο κ. Ησαΐας έχει προβεί και σε άλλες “περίεργες” ενέργειες, όπως είναι ο διορισμός του Πρωτοσυγκέλλου, αρχιμ. Διονύσιου Κοπτίδη, εκτός από διαχειριστή της Μονής Αββακούμ, σε πρόεδρο και ταμία της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του  Αγίου Γεωργίου Βαβατσινιάς, και σε πρόεδρο στην  Παναγία Χρυσοσπηλιώτισσα, Κάτω Δευτεράς. Αυτά, παρόλο που στους άλλους Ναούς της Ταμασσού και των άλλων Μητροπόλεων,  των Εκκλησιαστικών Επιτροπών προεδρεύει  ο Εφημέριος ή ο έχων τα πρεσβεία, αν υπάρχουν περισσότεροι του ενός. Ο κ. Διονύσιος Κοπτίδης είναι Επίτροπος στον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο(Άνω Λακατάμεια), όπου είναι τοποθετημένος οργανικά ως Εφημέριος. Επίσης, πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει με την ανέγερση της αίθουσας του Ι.Ν. Αγίου Θεράποντος στον Λυθροδόντα.

Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αναβληθεί η προγραμματισμένη για τον Μάϊο χειροτονία σε πρεσβύτερο του αρχιδιακόνου Ραφαήλ Μισιαούλη.

 

 

 

 

Share this post