Πρώτη κρατική επίσκεψη του Προέδρου της Γερμανίας Frank-Walter Steinmeier στην Κύπρο

Πρώτη κρατική επίσκεψη του Προέδρου της Γερμανίας Frank-Walter Steinmeier στην Κύπρο

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί ο πρόεδρος της  Γερμανίας Frank-Walter Steinmeier, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Γερμανίας ανέφερε ότι πρόκειται για επίσκεψη «σε μια χώρα της Ανατολικής Μεσογείου με την οποία υπάρχει στενή συνεργασία, ένα μέλος της ΕΕ σε μια ιδιαίτερη πολιτική όπως και γεωγραφική θέση».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, δήλωσε ότι η πρώτη κρατική επίσκεψη του Προέδρου της Γερμανίας Frank-Walter Steinmeier  στην Κύπρο είναι βαρύνουσας σημασίας.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Ο Πρόεδρος της Γερμανίας, συνοδευόμενος από τα μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας, το πρωί σήμερα θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τον υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολούθως, θα πραγματοποιηθούν σύντομες τελετές παρασημοφόρησης των δυο Προέδρων και μετά κατ΄ιδίαν συνάντηση και διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, ενώ στη συνέχεια οι δύο Πρόεδροι θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στη συνέχεια, οι δύο Πρόεδροι θα μεταβούν στο Δημαρχείο Λευκωσίας και ακολούθως θα επισκεφθούν την παλιά πόλη της πρωτεύουσας κατά μήκος της πράσινης γραμμής.

Θα ακολουθήσει γεύμα που θα παραθέσει η ηγεσία του ΚΕΒΕ.

Το απόγευμα ο Πρόεδρος της Γερμανίας θα επισκεφθεί το Ανθρωπολογικό Εργαστήρι της ΔΕΑ και θα πραγματοποιήσει σύντομη συνάντηση με τους ειρηνευτές της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Αργότερα θα επισκεφθεί το Σπίτι της Ευρώπης και το Ινστιτούτο Γκαίτε. Θα μεταβεί, επίσης, στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο του Σώματος.

Το βράδυ, ο Πρόεδρος της Γερμανίας θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αύριο  ο Πρόεδρος Steinmeier θα επισκεφθεί το Γυμνάσιου Μακαρίου Γ’ στο Πλατύ Αγλαντζιάς, όπου θα συνομιλήσει με μαθητές και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Κέντρο υποδοχής Μεταναστών στην Κοφίνου, όπου θα τύχει ενημέρωσης από τον Υπουργό Εσωτερικών.

Ακολούθως θα μεταβεί στο χωριό Λεύκαρα, όπου και θα ξεναγηθεί. Θα ακολουθήσει γεύμα των δυο Προέδρων στο χωριό Κάτω Δρυς, προτού ο Πρόεδρος Steinmeier αναχωρήσει για τη Γερμανία.

 

Share this post