Πρεσβεία Παλαιστίνης: Αυτό που συμβαίνει τώρα στη Λωρίδα της Γάζας είναι γενοκτονία και εθνοκάθαρση

Πρεσβεία Παλαιστίνης: Αυτό που συμβαίνει τώρα στη Λωρίδα της Γάζας είναι γενοκτονία και εθνοκάθαρση

Η Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Κυπριακή Δημοκρατία, με ανακοίνωση της,  εκφράζει τις απεριόριστες ευχαριστίες και την εκτίμησή της σε όλους τους υποστηρικτές της Παλαιστίνης που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους “ενάντια στις σφαγές που διαπράττει ο σιωνιστής εχθρός κατά του παλαιστινιακού λαού μας στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Το γεγονός αυτό εκφράζει την αυθεντικότητα των ανθρώπων και την πίστη τους σε όλες τις αρχές της ελευθερίας και του ανθρωπισμού”.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονται και τα ακόλουθα:

“Οι συνεχιζόμενες σφαγές και οι βάναυσοι βομβαρδισμοί του ανυπεράσπιστου λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας, με την κάλυψη, την έγκριση και την υποστήριξη της Αμερικανικής ηγεσίας και πολλών ευρωπαϊκών χωρών εκφράζουν την εγκληματική φύση αυτής της εχθρικής και επεκτατικής οντότητας καθώς και τα διαβολικά σχέδια, που στοχεύουν στην εκκαθάριση των Παλαιστινίων.

Παρά την τραγική αύξηση του αριθμού των μαρτύρων και των τραυματιών, τον εκτοπισμό περισσότερων από μισό εκατομμύριο Παλαιστινίων από τα σπίτια τους και την καταστροφή τουλάχιστον 15.000 κτιρίων, συμπεριλαμβανομένων πολλών νοσοκομείων, κλινικών και σχολείων, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής διέκοψαν κάθε ανθρωπιστική βοήθεια, αγνοώντας όλες τις προειδοποιήσεις από τα Ηνωμένα Έθνη και την UNRWA. Η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας υποδηλώνει μια ολοκληρωτική ανθρωπιστική καταστροφή.

Αυτό που συμβαίνει τώρα στη Λωρίδα της Γάζας είναι γενοκτονία και εθνοκάθαρση, η οποία αποτελεί συνέχεια της εθνοκάθαρσης του Παλαιστινιακού λαού από το 1948 και παρουσιάζει για άλλη μια φορά το αληθινό εγκληματικό πρόσωπο αυτής της σιωνιστικής οντότητας. Παρουσιάζει την προσπάθεια της  να εκτοπίσει βίαια τον  παλαιστινιακό λαό μας από τη γη του και προσπαθεί να περάσει αυτό το «νέο» σχέδιο, που στην ουσία πρόκειται για «παλιό»,  στο οποίο η σιωνιστική ηγεσία, με την έγκριση της αμερικανικής διοίκησης , προσπαθεί να θέσει τον παλαιστινιακό λαό μας μπροστά σε δύο επιλογές, τον θάνατο ή τον εκτοπισμό. Πρόκειται  δηλαδή για μια νέα καταστροφή για τον λαό μας παρόμοια με την καταστροφή του 1948 (Nakba).

Απορρίπτουμε πλήρως και κατηγορηματικά όλα αυτά τα σχέδια και βεβαιώνουμε ότι ο Παλαιστινιακός λαός είναι αφοσιωμένος στη γη του και στη δίκαιη εθνική του υπόθεση και θα παραμείνει σταθερός στη γη του, δε θα τρομοκρατηθεί από τη μηχανή της σιωνιστικής καταπίεσης και θα αντιμετωπίσει όλες τις συνωμοσίες που στοχεύουν στην ύπαρξή του και θα συνεχίσει  τον αγώνα του για να αποσπάσει τα νόμιμα δικαιώματά του, να απελευθερώσει  τη γη του και να ιδρύσει  το ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος του με την Ιερουσαλήμ ως αιώνια πρωτεύουσά του.

Τα διπλά μέτρα και σταθμά, η πολιτική υποκρισία της Αμερικανικής  διοίκησης και πολλών ευρωπαϊκών χωρών είναι σαφής απόδειξη της ιστορικής αποικιακής προσέγγισης αυτών των χωρών και των κενών συνθημάτων και διεκδικήσεων τους σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου. Μάλλον είναι επιλεκτικό και σύμφωνα με τα βρώμικα συμφέροντά τους και γι’ αυτό κλείνουν τα μάτια στις σφαγές κατά του λαού μας, που δεν είναι απλώς θέμα της στιγμής, αλλά συνεχίζονται εδώ και εκατό και πλέον χρόνια.

Καλούμε τον φιλό κυπριακό λαό και όλους τους θεσμούς και λαϊκούς φορείς του να λάβουν γρήγορα και πρακτικά βήματα και να καταγγείλουν  αυτά τα εγκλήματα και να δηλώσουν  την υποστήριξή τους στον αγώνα του λαού μας και στο δικαίωμά του στην ελευθερία, την ανεξαρτησία και να ζουν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Ας προστατευτούμε όλοι από την πολιτική προπαγάνδα του κατοχικού κράτους του Ισραήλ και των υποστηρικτών του και τη συνεχή διάδοση ψευδών ειδήσεων σε μια προσπάθεια δαιμονοποίησης του Παλαιστινιακού λαού. Ας γνωρίζει όλος ο κόσμος ότι δεν θα υπάρξει ειρήνη ή σταθερότητα στην περιοχή εάν ο παλαιστινιακός λαός μας δεν αποκτήσει πλήρως τα νόμιμα δικαιώματά του”.

 

Share this post