Πόλεμο διαρκείας προωθεί ο Πούτιν

Πόλεμο διαρκείας προωθεί ο Πούτιν

Για τον Ρώσο πρόεδρο  ήταν σημαντικό να κερδίσει ο Ερντογάν, εκτιμά ο Ουκρανός δημοσιογράφος, αναλυτής και συγγραφέας Βιτάλι Πόρτνικοβ.

 

Δεν έχει σημασία αν είναι πραγματική η όχι η ψύχρανση στις σχέσεις Πούτιν – Ερντογάν, υποστηρίζει ο Ουκρανός δημοσιογράφος, αναλυτής και συγγραφέας Βιτάλι Πόρτνικοβ, ο οποίος μίλησε στο iefimerida.gr  Για τον Πούτιν, εξηγεί,  ήταν σημαντικό να κερδίσει ο Ερντογάν,  γιατί οποιοσδήποτε άλλος υποψήφιος θα ήταν πολύ περισσότερο ικανός να φτιάξει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ και τη Δύση απ’ ότι ο Ερντογάν.

“Ο Πούτιν χρειαζόταν την Τουρκία του Ερντογάν και αυτό όχι επειδή είναι φίλος του,  αλλά επειδή ο Ερντογάν από μόνος του είναι ικανός να δημιουργεί κρίσεις και εντάσεις με τη Δύση. Αν και τώρα ούτε ο Ερντογάν το κάνει και αντίθετα προσπαθεί να ομαλοποιήσει τις σχέσεις του αλλά η Ρωσία είχε την ιδέα ότι οποιοσδήποτε άλλος πρόεδρος θα ήταν περισσότερο φιλο-δυτικός. Η δουλειά έγινε, ο Ερντογάν νίκησε και ο Πούτιν δεν σκοπεύει να κάνει άλλα «δώρα» στον Ερντογάν. Όσον αφορά την «ψύχρανση» θεωρώ ότι η Τουρκία, με την εξάρτηση που έχει από τη Ρωσία οικονομικά, δεν πρόκειται να τσακωθεί μαζί της”, εκτιμά ο Βιτάλι Πόρτνικοβ.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι επιθέσεις κατά της Οδησσού σχετίζονται απόλυτα με τη συμφωνία για τα σιτηρά. Επίσης, υποστηρίζει:” Η Ρωσία έχει ξεκάθαρο πλάνο να καταστρέψει το λιμάνι της Οδησσού και τις υποδομές του. Ούτως ώστε ακόμα και αν κάποτε δημιουργηθεί η δυνατότητα επιστροφής στη συμφωνία για τα σιτηρά -αν η Ρωσία δεχθεί πίεση από την Τουρκία και τις χώρες του Παγκόσμιου Νότου- η ίδια η Ουκρανία να μην έχει τη δυνατότητα για τη μεταφορά σιτηρών. Στόχος των Ρώσων στις πρόσφατες επιθέσεις ήταν η καταστροφή του λιμανιού, όλα τα υπόλοιπα ήταν επιπλέον. Ξέρετε ότι το κέντρο της Οδησσού βρίσκεται πολύ κοντά στο λιμάνι. Και αν λάβουμε υπόψη ότι οι ρωσικοί πύραυλοι δεν είναι ακριβείας μπορούμε να υποθέσουμε ότι κάποιοι από τους πυραύλους που στόχευαν το λιμάνι να χτύπησαν την πόλη.  Οι Ρώσοι θέλουν να καταστρέψουν την οικονομία της Ουκρανίας εν γένει”.

Ο Ουκρανός δημοσιογράφος, ο οποίος μίλησε στον kostas-onisenko,  Θεωρεί  ότι ο πόλεμος μπορεί να επεκταθεί και στο έδαφος άλλων χωρών, όπως Βαλτικών, Κεντρικής Ασίας και στον Καύκασο,  αλλά και χωρών του ΝΑΤΟ.

Ο Κώστας Ονισένκο γράφει: Αύξηση στις τιμές των προϊόντων, μεταναστευτικά κύματα και πόλεμο διαρκείας προωθεί ο Πούτιν – iefimerida.gr

 

Share this post