Ποινική αγωγή κατά του Ιδρύματος Λεβέτνη

Ποινική αγωγή κατά του Ιδρύματος Λεβέτνη

Ποινική αγωγή κατά του Ιδρύματος Λεβέτνη άσκησε δια της Γενικής Εισαγγελίας το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του αρμόδιου Υπουργείου. Η αγωγή αφορά την υπόθεση της τέως υπαλλήλου της Λεβεντείου Πινακοθήκης, Θέμιδος Ανθοπούλου, στην οποία προκλήθηκε σοβαρή αναπηρία μετά από εργατικό ατύχημα στο χώρο της εργασίας της.

Οι κατηγορίες κατά του Ιδρύματος Λεβέντη είναι τρεις:

Α) Εκπρόθεσμη ενημέρωση από τον εργοδότη του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας,

Β) Αλλοίωση από τον εργοδότη του χώρου του ατυχήματος,

Γ) Μη λήψη μέτρων ασφάλειας και υγείας από τον εργοδότη.

Σήμερα στο Δικαστήριο δεν εμφανίστηκε διευθυντικό στέλεχος του Ιδρύματος Λεβέντη, αλλά αυτό εκπροσωπήθηκε από το δικηγορικό γραφείο «ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Τ &ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ». Το Ίδρυμα δια τον δικηγόρων του δεν παραδέχθηκε τις κατηγορίες και το Δικαστήριο όρισε δικάσιμο για τις 16 Ιανουαρίου, 2018.

Πάνω στην Θ. Ανθοπούλου έπεσε θυρίδα οροφής του γραφείου της στις 16.3.15, μέρα Δευτέρα, περί ώρα 17:05. Η Θ. Ανθοπούλου εργαζόταν στην Πινακοθήκη για την ετοιμασία, σύμφωνα με πληροφορίες μας, γεύματος , που θα παρέθετε, στις 18.3.15 (μέρα Τετάρτη) , η κ. Φωτεινή Παπαδοπούλου. Όλες οι διευθετήσεις για την προετοιμασία του γεύματος είχε διευθετηθεί να γίνουν την Δευτέρα το απόγευμα , οπότε και σημειώθηκε το εργατικό ατύχημα.

A. ΒΙΚΕΤΟΣ

ΣΗΜ: Στην φωτογραφία από τα εγκαίνια της Λεβεντείου Πινακοθήκης η Θέμις Ανθοπούλου (μέσον) και η κ. Φωτεινή Παπαδοπούλου (δεξιά)

Share this post