Πέντε καυτά ερωτήματα από την Ειρήνη προς την Κ.Ο. του ΑΚΕΛ για την εκλογή ΠτΒ

Πέντε καυτά ερωτήματα από την Ειρήνη προς την Κ.Ο. του ΑΚΕΛ για την εκλογή ΠτΒ

«Εξετάζοντας τα δεδομένα, το Πολιτικό Γραφείο αποφάσισε ότι ήταν προτιμότερη η εκλογή της υποψηφίου του ΔΗΣΥ»;

Σίγουρα θα προκαλέσει έντονες συζητήσεις μέσα στο ΑΚΕΛ, αλλά και ευρύτερα, η επιστολή προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος .της πρώτης σε σταυρούς προτίμησης βουλευτή , Ειρήνης Χαραλαμπίδου.

Στην επιστολή της η Ειρήνη Χαραλαμπίδου θέτει ερωτήματα για τις διεργασίες που έγιναν και το παρασκήνιο που εκτυλίχθηκε μέχρι και την εκλογή Προέδρου της Βουλής. Η ίδια ζητά  να απαντηθούν τα ερωτήματά της στην επόμενη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας, καθώς, όπως αναφέρει, ουδείς  είναι ευχαριστημένος με τον τρόπο που εκτυλίχθηκε η  κατάσταση.

Αν όντως υπήρξαν διαβουλεύσεις που απέκλειαν το ΔΗΚΟ, σημειώνει η Ειρήνη Χαραλαμπίδου, κάτι τέτοιο θα απέκλειε και την όποια συνεργασία για τις προεδρικές του ’23

Σύμφωνα με τα όσα καταγράφονται στην επιστολή  , της οποίας τα βασικά σημεία απόκαλυψε στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα “Καθημερινή” Κύπρου, η κυρία Χαραλαμπίδου θέτει τα εξής ερωτήματα και ζητά απαντήσεις:  

1.Αν υπήρξε απόφαση από το Πολιτικό Γραφείο να μην στηριχθεί η υποψηφιότητα του προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου. Όπως αναφέρει  στην επιστολή της, η αναφορά εντός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ότι αυτή ήταν η απόφαση του Πολιτικού Γραφείου προκάλεσε την αντίδραση του Χρίστου Χριστοφίδη, με τον Στέφανο Στεφάνου να απαντά πως αυτή ήταν η αίσθηση που υπήρχε ότι απέρριψαν την υποψηφιότητά του. «Τι ίσχυε τελικά;» διερωτάται η Ειρήνη Χαραλαμπίδου; «Εξετάζοντας τα δεδομένα, το Πολιτικό Γραφείο αποφάσισε ότι ήταν προτιμότερη η εκλογή της υποψηφίου του ΔΗΣΥ»;

2. Αν υπήρξαν όντως για δύο μέρες διαβουλεύσεις συμπεριλαμβανομένου και του ΔΗΣΥ αποκλείοντας το ΔΗΚΟ και στη βάση ποιων πολιτικών αρχών γινόταν αυτή η διαβούλευση. Η κυρία Χαραλαμπίδου σημειώνει πως όλο αυτό θα απέκλειε την όποια συνεργασία για τις προεδρικές εκλογές του 2023, ακόμα και με υποψήφιο του ΑΚΕΛ. Χαρακτηρίζει μάλιστα τις κινήσεις ΔΗΣΥ-ΔΗΠΑ ως καθαρό τακτικισμό «για να δημιουργήσουν καθοριστική ρήξη στην αντιπολίτευση».

3. Αν, όπως παραδέχτηκε στην εκπομπή «Προεκτάσεις» του Ανδρέα Κημήτρη, ο Γιώργος Λουκαΐδης, το κόμμα ενημερώθηκε από τον Μάριο Καρογιάν ότι δεν θα στήριζε τελικά την υποψηφιότητα Άντρου Κυπριανού για ποιο λόγο δεν ενημερώθηκαν οι υπόλοιποι. Με την έννοια  πως, αν η ΔΗΠΑ δεν είχε πρόθεση να στηρίξει τον Άντρο Κυπριανού, η υποψηφιότητά του δεν είχε πιθανότητες εκλογής και κατ’ επέκταση θα έπρεπε να έχουν δεύτερο πλάνο.

4. Γιατί δεν υπήρξαν περιθώρια συνεννόησης και διακοπής ως είχε λεχθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα για επανεξέταση των δεδομένων, λαμβάνοντας υπόψη τη στάση της ΕΔΕΚ. Όπως αναφέρει «ήταν φανερό ότι από τη στιγμή που δεν υπήρχε αλλαγή πλεύσης, θα δίναμε την προεδρία στον ΔΗΣΥ».

5. Για ποιο λόγο εμπιστεύτηκε το ΑΚΕΛ οποιαδήποτε πρόταση από τη ΔΗΠΑ και στη βάση ποιων πολιτικών αρχών. Η κυρία Χαραλαμπίδου, επισημαίνει πως  δεδομένου ότι ψιθυρίζεται ευρέως ότι πίσω από τη ΔΗΠΑ κρύβεται ο Νίκος Κατσουρίδης και με γνωστές τις σχέσεις Καρογιάν-Προεδρικού για ποιο λόγο έγινε το όλο παρασκήνιο «που θα καταλήξει το πιο πιθανό στην απομόνωσή μας γιατί ξέρουμε πώς σκέφτεται και αντιδρά ο Νικόλας Παπαδόπουλος».

Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου καταλήγει πως θα τιμούσε το ΑΚΕΛ να κατέλθει με τον γ.γ. του κόμματος, χωρίς όμως να προηγηθεί οποιοδήποτε παρασκήνιο. «Και δη με επικίνδυνους ανθρώπους των οποίων η αναξιοπιστία είναι αποδεδειγμένη καθώς και η στόχευση», σημειώνει η βουλευτής, η οποία ήρθες πρώτη σε σταυρούς προτίμησης παγκυπρίως.

Share this post