Ο Sisi βγάζει από την δύσκολη θέση τον Αναστασιάδη για το αγγείο

Ο Sisi βγάζει από την δύσκολη θέση τον Αναστασιάδη για το αγγείο

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου , Abdel Fattah el-Sisi, ο οποίος αύριο θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, ενεργώντας με σύνεση,  αποφάσισε να μην παραλάβει από τον πρόεδρο Αναστασιάδη το πολυσυζητημένο Αιγυπτιακό αγγείο του 13ου π. Χ. αίώνα.
Την σχετική είδηση μετέδωσε ο συνάδελφος Απόστολος Τομαράς στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Καθημερινή» . Αναλυτικά διαβάστε στον σύνδεσμο.

http://www.kathimerini.com.cy/gr/kypros/o-sisi-den-tha-paralabei-to-aigyptiako-aggeio

 

Ανακοίνωση της Αστυνομίας για το θέμα του αγγείου ανέφερε : «Αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει σε σχέση με την παράδοση προς τις Αιγυπτιακές Αρχές αρχαίου αιγυπτιακού αγγείου, η Αστυνομία αφού διενήργησε έρευνα, κατέληξε ότι δεν στοιχειοθετούνται οποιαδήποτε αδικήματα εναντίον οποιουδήποτε. Ο φάκελος τέθηκε ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ο οποίος αφού μελέτησε το περισυλλεγέν μαρτυρικό υλικό συμφώνησε με τη θέση της Αστυνομίας.

 

Φωτογραφία του Αιγυπτιακού αγγείου. Δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στην ιστοσελίδα aviketos.com

Επομένως, το αρχαίο αντικείμενο θα πρέπει να παραδοθεί στις Αιγυπτιακές Αρχές προς ικανοποίηση του αιτήματος δικαστικής συνδρομής που είχαν υποβάλει και το οποίο κρίθηκε ως βάσιμο και δικαιολογημένο, αφού αυτό ταυτοποιήθηκε, σύμφωνα με το Τμήμα Αρχαιοτήτων με τη συγκεκριμένη αιγυπτιακή αρχαιότητα.
Η Αστυνομία δεν κατέχει οποιαδήποτε στοιχεία που να δικαιολογούν την περαιτέρω διερεύνηση σε σχέση με την προέλευση του αγγείου.
Επειδή όμως κατά τη χθεσινή συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών και Αξιών, προβλήθηκαν ισχυρισμοί σύμφωνα με τους οποίους ενδεχόμενα το αγγείο τούτο να έχει προέλθει από παράνομη ανασκαφή στην Κύπρο, η Αστυνομία, κατόπιν οδηγιών του Γενικού Εισαγγελέα, καλεί οποιονδήποτε πρόσωπο κατέχει οποιαδήποτε βάσιμη πληροφορία και / ή στοιχεία που αφορούν το θέμα αυτό, να τα παρουσιάσει στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, (τηλέφωνα επικοινωνίας 24-804060 και 24-804066) δίνοντας κατάθεση το ταχύτερο δυνατό, δεδομένου ότι το αγγείο έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί τη Δευτέρα 20/11/2017 στις Αιγυπτιακές Αρχές».
Για την ανακοίνωση της Αστυνομίας θα επανέλθουμε. Σημειώνουμε ότι ακόμη δεν έχει απαντηθεί γραπτό ερωτηματολόγιο μας προς τον αρχηγό , Ζαχαρία Χρυσοστόμου, ημερομηνίας 8.11.2017.

Share this post