Ο Σ. Βασιλείου διάδοχος του Αλ. Γαλανού

Ο Σ. Βασιλείου διάδοχος του Αλ. Γαλανού

Ο γιατρός Σίμος Ιωάννου , με ποσοστό 48,94%, διαδέχεται ως δήμαρχος Αμμοχώστου, τον αείμνηστο Αλέξη Γαλανό.
Ο Σίμος Ιωάννου είναι ο νικητής της αναπληρωματικής εκλογής, που διεξήχθη σήμερα για την ανάδειξη νέου δημάρχου Αμμοχώστου. Την υποψηφιότητά του στήριξαν το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ, η Συμμαχία Πολιτών και η Δημοκρατική Παράταξη. Χαρακτηριστικό στοιχείο της εκλογικής διαδικασίας ήταν η μεγάλη αποχή των Αμμοχωστιανών, καθώς προσήλθε στις κάλπες μόλις το 30,36% των ψηφοφόρων.

Ανακοινώνοντας τα τελικά αποτελέσματα, ο Έφορος Αναπληρωματικής Εκλογής, Γεώργιος Χρυσαφίνης ανέφερε ότι ο Σίμος Ιωάννου έλαβε ποσοστό 48,94% ή 4.697 ψήφους, ο Νίκος Κάρουλλας 26,23% ή 2.518 ψήφους, ο Ανδρέας Λόρδος 16,24% ή 1.559 ψήφους, ο Λίνος Παπαγιάννης 6,22% ή 597 ψήφους και ο Γεώργιος Σταυρή 2,37% ή 227 ψήφους.
Επί συνόλου 31.584 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων ψήφισαν 9.707 ψηφοφόροι ή ποσοστό 30,73%. Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ανήλθαν στις 9.598 (98,88%), τα άκυρα στα 59 (0,61%) και τα λευκά στα 50 (0,52%). Η αποχή ανήλθε σε 21.877 ψηφοφόρους ή 69,27%. Με ειδική εξουσιοδότηση ψήφισαν 250 ψηφοφόροι.

Η ανακήρυξη του νέου Δημάρχου Αμμοχώστου θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 12 το μεσημέρι, στο Πολιτιστικό Κέντρο της κατεχόμενης Αμμοχώστου στη Δερύνεια. ΣΕ ανάρτηση στο fb ο νέος δήμαρχος έγραψε:

‘Τιμή. Και ευθύνη. Τιμή, γιατί αναλαμβάνω Δήμαρχος της Πόλης μας, σε συνέχεια άξιων Δημάρχων.
Τιμή γιατί αναλαμβάνω Δήμαρχος Αμμοχώστου, κι αυτό είναι από μόνο του, τίτλος τιμής.
Ευθύνη, γιατί μπροστά μας έχουμε δύσκολο έργο.
Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κάνεις.
Από αύριο, όλοι οι Βαρωσιώτες μαζί θα συνεχίσουμε τον αγώνα. Τον αγώνα για Επιστροφή.
Συγχαίρω τους ανθυποψηφίους μου για τη δική τους προσπάθεια. Από αύριο, όλοι μαζί ενωμένοι, θα δώσουμε τη μάχη για το καλό της Πόλης μας.
Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την εμπιστοσύνη.
Και τώρα, Αμμόχωστος!».
Συγχαρητήρια δημάρχου από τον ΔΗΣΥ

«Ως Δημοκρατικός Συναγερμός συγχαίρουμε τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αμμοχώστου Σίμο Ιωάννου. Θα έχει τη στήριξή μας στη συνέχιση του αγώνα και της διεκδίκησης της επιστροφής της Αμμοχώστου» αναφέρει σε ανακοίνωση ο ΔΗΣΥ.

Συνεχίζει πως: «Αυτή την ώρα χρειάζεται όλοι μας να ενισχύσουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην προσπάθεια για επανέναρξη του διαλόγου για συνολική επίλυση του κυπριακού προβλήματος και για αποτροπή των απαράδεκτων επιδιώξεων της τουρκικής πλευράς για την πόλη της Αμμοχώστου».

Συγχαρητήρια από το ΔΗΚΟ

Το Δημοκρατικό Κόμμα συγχαίρει τον νέο Δήμαρχο Αμμοχώστου, Σίμο Ιωάννου.

«Η προεκλογική στήριξη στην υποψηφιότητα του κ. Ιωάννου, θα συνεχιστεί και μετεκλογικά.
Θα στηρίξουμε τον νέο Δήμαρχο Αμμοχώστου στο δύσκολο έργο που του έχουν αναθέσει οι δημότες Αμμοχώστου με τη ψήφο τους.
Στόχος του Δημοκρατικού Κόμματος είναι η απελευθέρωση της Αμμοχώστου και ολόκληρης της κατεχόμενης Κύπρου, μέσα από μια σωστή, λειτουργική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού» αναφέρει το ΔΗΚΟ.

Ο κ. Ιωάννου γεννήθηκε στην ενορία του Αγίου Λουκά στην Αμμόχωστο το 1955. Έζησε τα παιδικά και μαθητικά του χρόνια στην Αμμόχωστο. Το πραξικόπημα και η τουρκική εισβολή του 1974, τον βρήκαν να υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία. Σπούδασε στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο Semmelweis της Βουδαπέστης.

Εργάστηκε στο Εθνικό Νοσοκομείο Υγείας και Αθλητισμού της Βουδαπέστης, παίρνοντας την ειδικότητα της Αθλητιατρικής και της Ορθοπεδικής. Από το 1988 εργάζεται ως ιδιώτης γιατρός.

Συμμετείχε στα κοινά από τα φοιτητικά του χρόνια στην Ουγγαρία ως πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης, μέχρι τη συμμετοχή του στα αθλητικά δρώμενα της Αμμοχώστου μέσα από διάφορα πόστα, ανάμεσα στα οποία αυτό του προέδρου της Νέας Σαλαμίνας Αμμοχώστου. Από το 1989 μέχρι και το 2016 υπηρέτησε ανελλιπώς ως δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αμμοχώστου, με συμμετοχή σε διάφορες επιτροπές του δήμου. Από το 2011 μέχρι το 2016 διετέλεσε αντιδήμαρχος του Δήμου Αμμοχώστου.

Σε όλη του την πορεία συνεργάστηκε με πνεύμα ενότητας στο Δημοτικό Συμβούλιο και με όλους τους δημάρχους, με μοναδικό σκοπό την επιστροφή στην αγαπημένη τους πόλη.

Είναι νυμφευμένος με την οδοντίατρο Σοφία Σωκράτους κι έχει δύο παιδιά, τον Πάτροκλο, πολιτικό μηχανικό, και τη Μύρω, τεχνολόγο τροφίμων. Ζουν στη Λεμεσό.

*Με πληροφορίες από τον “Φιλελεύθερο”

Share this post