Ο Πρέσβης Ανδρέας Χατζηχρυσάνθου επέδωσε τα διαπιστευτήρια του στον António Guterres

Ο Πρέσβης Ανδρέας Χατζηχρυσάνθου επέδωσε τα διαπιστευτήρια του στον António Guterres

Ο Πρέσβης Ανδρέας Χατζηχρυσάνθου επέδωσε σήμερα αυτοπροσώπως στον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών κ. António Guterres τα διαπιστευτήριά του ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ. 

Κατά την επίδοση των διαπιστευτηρίων, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος μετέφερε στον Γενικό Γραμματέα τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας και επανέλαβε την πλήρη δέσμευση και υποστήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις τρέχουσες προσπάθειες του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για σύγκληση της άτυπης συνάντησης «5+1» που στόχο έχει την επείγουσα επανέναρξη ουσιαστικών και προσανατολισμένων προς τα αποτελέσματα διαπραγματεύσεων, για την επίτευξη ενός ολοκληρωμένου, βιώσιμου και διαρκούς διακανονισμού που θα βασίζεται σε μια δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία, με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ. Ο κ. Χατζηχρυσάνθου διαβεβαίωσε, επίσης, τον Γενικό Γραμματέα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, ως κράτος μέλος της ΕΕ, παραμένει πλήρως δεσμευμένη στις θεμελιώδεις αξίες του ΟΗΕ και την ενδυνάμωση του Οργανισμού ως πυλώνα της αποτελεσματικής πολυμέρειας.

Απαντώντας ο Γενικός Γραμματέας, καλωσόρισε τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο, λέγοντας ότι η Κύπρος είναι σημαντικός πυλώνας του ΟΗΕ και ότι ο Οργανισμός και ο ίδιος προσωπικά παραμένει δεσμευμένος για την Κύπρο. Υπενθύμισε τη δική του εμπλοκή και δέσμευση, τόσο στο παρελθόν κατά την Πορτογαλική προεδρία της ΕΕ, όσο και τώρα ως Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ειδικά κατά τις διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντάνα. Πρόσθεσε ότι δημιουργούμε τώρα τις συνθήκες για να συγκληθεί σύντομα η άτυπη συνάντηση «5+1» ούτως ώστε να αρχίσουμε μια σοβαρή διαδικασία συνομιλιών και διαπραγματεύσεων. Ο Γενικός Γραμματέας κατέληξε λέγοντας επί λέξει: “Θέλω να γνωρίζετε πόσο δεσμευμένοι είμαστε στην Κύπρο και τον λαό της”.  

Share this post