Ο Πάπας Φραγκίσκος βγήκε από το νοσοκομείο. Επισκέφτηκε παιδιά με καρκίνο

Ο Πάπας Φραγκίσκος βγήκε από το νοσοκομείο. Επισκέφτηκε παιδιά με καρκίνο

Εξέφρασε  λύπη  για τους τραγικούς θανάτους μεταναστών στην Ελλάδα και προσευχήθηκε στην Santa Maria Maggiore.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έλαβε σήμερα (16.6.2023)  εξιτήριο από το νοσοκομείο Gemelli, μετά από εγχείρηση στην κοιλιά του στις 7 Ιουνίου και επέστρεψε στο Βατικανό.

Καθώς έφευγε από το νοσοκομείο, ο Πάπας Φραγκίσκος χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο vaticannews.va  ο χειρουργός του Πάπα, Δρ Σέρτζιο Αλφιέρι, είπε ότι ” είναι καλά, ακόμη καλύτερα από πριν”.

Ο Πάπας, απαντώντας σε ερωτήσεις ορισμένων δημοσιογράφων για το πώς είναι, είπε «Είμαι ακόμα ζωντανός» και εξέφρασε τη λύπη του για τους τραγικούς θανάτους μεταναστών στην Ελλάδα. Ο Φραγκίσκος  διατήρησε την παράδοσή του να κάνει μια στάση  στη Μαριανή Βασιλική της Santa Maria Maggiore της Ρώμης, όπου προσευχήθηκε   μπροστά στην εικόνα της Παναγίας, Salus Populi Romani.

Ο Matteo Bruni, διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, σε γραπτή δήλωση επιβεβαιώνει  την πρόοδο στην υγεία του Πάπα, επικαλούμενος τους θεράποντες ιατρούς ότι ” η ανάρρωση του Αγίου Πατέρα βελτιώνεται σταδιακά και η μετεγχειρητική πορεία είναι φυσιολογική”.

Το vaticannews.va αναφέρει ότι ο Πάπας Φραγκίσκος έχει στην ατζέντα του Αποστολικά ταξίδια στην Πορτογαλία, από τις 2 έως τις 6 Αυγούστου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας, και τη Μογγολία, από τις 31 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με ίδιο πρακτορείο, ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθτηκε χθες την παιδική πτέρυγα καρκίνου του νοσοκομείου, την οποία είχε επισκεφτεί κατά την τελευταία του παραμονή στο νοσοκομείο για βρογχίτιδα πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα .

ΦΩΤΟ: vaticannews.va

 

Share this post