Ο Δ. Παπαδημούλης μιλά για την αντιμετώπιση των σύγχρονων κρίσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο Δ. Παπαδημούλης μιλά για την αντιμετώπιση των σύγχρονων κρίσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, ήταν φιλοξενούμενος στην  διαδικτυακή εκπομπή «Προς Εκκλησιασμόν», μια παραγωγή της ενορίας του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού, Αθηνών .

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης στην συνέντευξη αναφέρθηκε στην προσωπική του πορεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην Ελλάδα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στις προοπτικές της Ενωμένης Ευρώπης, στην αντιμετώπιση σύγχρονων κρίσεων, όπως η οικονομική και το προσφυγικό. 

Επίσης, μίλησε για  εκκλησιαστικές προσωπικότητες του καιρού μας (Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας), αλλά και στην ενορία του, τον  Άγιο Γεώργιο Ν. Ψυχικού.

Την εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει ο  Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος. 
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης γεννήθηκε το 1955 στην Αθήνα και κατάγεται από την Ήπειρο. Τελείωσε τη Βαρβάκειο και σπούδασε στο Ε.Μ.Π.. Εργάστηκε ως πολιτικός μηχανικός και στέλεχος επιχειρήσεων (1980-2004). Οργανώθηκε στην Αριστερά από τα 18 του («Ρήγας Φεραίος»- ΚΚΕ Εσωτερικού-ΕΑΡ-ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ). Εκλέχτηκε Ευρωβουλευτής το 2004. Το 2009 διακρίθηκε ως ένας από τους τρεις πιο δραστήριους ευρωβουλευτές στο σύνολο του Ευρωκοινοβουλίου. Εκλέχτηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, το 2009 και το 2012. Στις 25 Μαΐου 2014 επανεκλέχθηκε Ευρωβουλευτής.
Την 1η Ιουλίου 2014 εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στις ευρωεκλογές του 2019 επανεξελέγη Ευρωβουλευτής για τρίτη φορά.
Την εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει ο  Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος. 
   
Την επιμέλεια της εικόνας και του ήχου είχαν η Κατερίνα Λεονάρδου και η Μαργαρίτα Στασινού.

Share this post