Ο Άντρος Κυπριανού αποκαλύπτει ότι ο Χριστόφιας δεν επιθυμούσε να υπογράψει το Σχέδιο Ανάν.

Ο Άντρος Κυπριανού αποκαλύπτει ότι ο Χριστόφιας δεν επιθυμούσε να υπογράψει το Σχέδιο Ανάν.

Σοβαρές αποκαλύψεις για το “όχι” του ΑΛΕΛ στο δημοψήφισμα του 2004 για το Σχέδιο Ανάν έκανε ο πρώην  γ.γ. του κόμματος, Άντρος Κυπριανού, ο οποίος συγγράφει βιβλίο. 

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα “Καθημερινή” Κύπρου ο κ. Κυπριανού είπε ότι σε περίπτωση, που στο δημοψήφισμα επικρατούσε το “ναι”, τότε “θα ζητείτο από τον Δημήτρη Χριστόφια να υπογράψει το σχέδιο, επειδή ήταν πρόεδρος της Βουλής. Ένα σχέδιο που δεν διαπραγματεύτηκε ο ίδιος, που είχε σοβαρές αδυναμίες και κενά και το οποίο, κατά την άποψή μας, στο τελικό στάδιο στο Μπούργκενστοκ, ο Τάσσος Παπαδόπουλος δεν το διαπραγματεύτηκε”. (ΦΩΤΟ ΕΠΑΝΩ dialogos.com)

Σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού “αιωρείτο η απειλή ότι ο Τάσσος (Παπαδόπουλος)  θα παραιτείτο, σε περίπτωση που υιοθετείτο το «ναι»”

Άντρος Κυπριανού για Σχέδιο Ανάν: Πώς το ΑΚΕΛ κατέληξε στο «όχι» και οι αντιδράσεις, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, kathimerini.com.cy

Την συνέντευξη σχολίασαν με αναρτήσεις στο X Tweeter o πρώην ΥΠΟΙΚ, Κ. Πετρίδης, και διευθυντής του Ιδρύματος Γλαύκος Κληρίδης, Μιχάλης Σοφοκλέους, στον οποίο απάντησε ο Α. Κυπριανού και ανταπέδωσε ο κ. Σοφοκλέους.

Michalis Sophocleous
@MichalisTweets
κ. Κυπριανού, όλη η Κύπρος κατάλαβε ακριβώς το ίδιο με εμένα από όσα δηλώσατε: Το ΑΚΕΛ τοποθετήθηκε (και) στην πιο κρίσιμη στιγμή του Κυπριακού μετά το ’74, με προτεραιότητα το κόμμα και όχι την Κύπρο. Εάν δεν έχετε συναίσθηση του τι έχετε πει, εάν δεν μπορείτε να διαχωρήσετε τον μικροκομματισμό από την πατριωτική ευθύνη και τα συγχέετε, το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο. Η προσωπική σας επίθεση εναντίον μου είναι ευτελέστατη και δεν θα την σχολιάσω. Για εμένα μιλούν τα γεγονότα. Η κατάσταση όμως για τον τόπο, ιδιαίτερα για το Εθνικό μας θέμα, είναι πολύ οριακή για να αναλωνόμαστε σε αντιπαραθέσεις που θυμίζουν φοιτητικά αμφιθεάτρα. Στο τελευταίο, τουλάχιστον, ελπίζω να συμφωνούμε.

Share this post