Ο Αναστασιάδης απέφυγε να κατονομάσει την Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία

Ο Αναστασιάδης απέφυγε να κατονομάσει την Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία

Σαφής αναφορά από Αβέρωφ Νεοφύτου, ΑΚΕΛ και Μαρίνο Σιζόπουλο.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης μίλησε γενικά και αόριστα για τα τεκταινόμενα στην Ουκρανία και το σημαντικότερο  απέφυγε να αναφερθεί σε εισβολή της Ρωσίας , πράγμα που έκαναν το ΑΚΕΛ , ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ

O Νίκος Αναστασιάδης,κληθείς  από δημοσιογράφους να σχολιάσει τα όσα τεκταίνονται στην Ουκρανία δήλωσε :  «θα πρέπει να πω ότι είναι με πολλή απογοήτευση, που παρακολουθούμε τα όσα συμβαίνουν με την παραβίαση του διεθνούς δικαίου και δεν μπορεί παρά σαν χώρα να καταδικάσουμε ανάλογες ενέργειες, οι οποίες παραβιάζουν την κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα μιας ανεξάρτητης χώρας. Θέλω να πιστεύω ότι θα επικρατήσει ο διάλογος αντί των όπλων. Παρά ταύτα παρακολουθούμε με αγωνία και εκείνο που είναι ακόμα πιο ανησυχητικό είναι δηλώσεις που υποδηλούν πρόθεση περαιτέρω επέκτασης των πολεμικών επιχειρήσεων».

Ο κ. Αναστασιάδης  μεταβαίνει από το Ντουμπάι στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το Ουκρανικό.

Αβέρωφ Νεοφύτου

“Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους, είναι απαράδεκτη και την καταδικάζουμε απερίφραστα”, τόνισε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Δήλωση ΑΚΕΛ

Το ΑΚΕΛ καταδικάζει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και καλεί σε άμεση κατάπαυση του πυρός και αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τα ουκρανικά εδάφη, δήλωσε το μέλος της Κ.Ε. του Κόμματος, Μαρίνα Σάββα.

Δήλωση Μαρίνου Σιζόπουλου

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, δήλωσε ότι το Κίνημα Καταδικάζει  με τον πιο απερίφραστο τρόπο την Ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τεθεί υπό αμφισβήτηση η εδαφική και κρατική κυριαρχία της Ουκρανίας. Οι εχθροπραξίες πρέπει να τερματιστούν αμέσως και να δοθεί χρόνος και χώρος στην διπλωματία.   
Την ίδια στιγμή οφείλουμε να σημειώσουμε την υποκρισία του αγγλοαμερικανικού παράγοντα που ενώ ζητά από τη Ρωσία να αποσυρθεί, αδιαφορεί για την εδώ και πέντε σχεδόν δεκαετίες παράνομη κατοχή εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας από τα τουρκικά στρατεύματα.
Εξίσου υποκριτική είναι και η στάση της ΕΕ που ενώ προχωρεί άμεσα σε κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, στην περίπτωση της Κύπρου κωλυσιεργεί για να εξυπηρετηθούν τα οικονομικά συμφέροντα των μελών της στην Τουρκία, και εθελοτυφλεί μπροστά στην παράνομη κατοχή ευρωπαϊκών εδαφών.

Share this post