Μήνυμα Αρχιεπισκόπου Αθηνών για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Μήνυμα Αρχιεπισκόπου Αθηνών για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

“Παρόλες τις αντιξοότητες, όμως, κάποιοι έκαναν την υπέρβαση και επέλεξαν τη ζωή, τη δημιουργία, την αγάπη και την ελπίδα”.

«Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών βρίσκει τη χώρα μας,  αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη αντιμέτωπο με την προσπάθειά του να επανέλθει σε μια κανονικότητα. Τα ναρκωτικά υπήρξαν για πολλούς ανθρώπους ένα ψεύτικο καταφύγιο κατά τη διάρκεια της πανδημίας και φυσικά καμία κανονικότητα δεν μπορεί να επανέλθει και να υπάρξει όσο η σκιά των εξαρτήσεων πέφτει στις ζωές τόσων συνανθρώπων μας», τονίζει στο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & πάσης Ελλάδος ,  Ιερώνυμος.  

Στο μήνυμα αναφέρονται και τα εξής : «Παρόλες τις αντιξοότητες, όμως, κάποιοι έκαναν την υπέρβαση και επέλεξαν τη ζωή, τη δημιουργία, την αγάπη και την ελπίδα. Δεν αποδέχτηκαν ως νικητή της καθημερινότητάς τους τον φόβο και τον θάνατο και θύμισαν σε όλους μας πως η ανθρώπινη φύση κρύβει ένα αξιοθαύμαστο μεγαλείο. 

Αυτόν τον αγώνα και αυτήν την προσπάθεια τιμούμε φέτος, αλλά και κάθε χρόνο, για να δώσουμε ελπίδα σε εκείνους , που τόλμησαν να μείνουν καθαροί και να εμπνεύσουμε εκείνους που θα τολμήσουν σύντομα με τη βοήθεια του Θεού να βαδίσουν το μονοπάτι της ελευθερίας και της απεξάρτησης».

Share this post