Με τον πιο σκληροπυρηνικό υπουργό του Ισραήλ συναντήθηκε η ΥΔΔΤ, Άννα Προκοπίου

Με τον πιο σκληροπυρηνικό υπουργό του Ισραήλ συναντήθηκε η ΥΔΔΤ, Άννα Προκοπίου

Με τον υπουργό Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ κ. Itamar Ben-Gvir, ο οποίος δίνει εντολές για τις διώξεις και δολοφονίες   Παλαιστινίων, συναντήθηκε σήμερα η υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως , Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου.

Ο Ben-Gvir  καυχάται για την μεταρρύθμισή του στο Υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας, η οποία προβλέπει ότι δεν θα κατάσχεται το όπλο σε πολίτες ,  που θα κρίνεται ότι ” εξουδετερώνουν τρομοκράτες”.  Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος δήλωσε ότι θα παρασημοφορήσει και θα δώσει ασυλία στους δολοφόνους 19χρονου Παλαιστίνιου. 

Για  την συνάντηση των δύο υπουργών  ανακοίνωση του ΥΔΔΤ αναφέρει: 

“Η στενή συνεργασία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κράτους του Ισραήλ επαναβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κας Άννας Κουκκίδη-Προκοπίου με τον Υπουργό Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ κ. Itamar Ben-Gvir, ο οποίος επισκέφθηκε το συντονιστικό κέντρο για την Πυρκαγιά της Λεμεσού παρά την Παραμύθα.

Η Υπουργός υποδέχθηκε τον κ. Ben-Gvir και τον ενημέρωσε για τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, η κα Προκοπίου εξέφρασε τις ειλικρινείς ευχαριστίες της Κυπριακής Δημοκρατίας προς το κράτος του Ισραήλ για τη συνεργασία και για τη βοήθεια.

Η Υπουργός τόνισε πως η φιλοξενία του κ. Ben-Gvir στο συντονιστικό κέντρο έδωσε την ευκαιρία για μια παραγωγική πολιτική συζήτηση για μία σειρά θεμάτων ασφαλείας τα οποία ενδιαφέρουν και τα δύο κράτη, περιλαμβανομένης της τρομοκρατίας. Πρόσθεσε δε πως προσβλέπει στη δημιουργία ακόμη περισσότερων πεδίων συνεργασίας προς αμοιβαίο όφελος των δύο κρατών στο άμεσο μέλλον.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας κ. Ανδρέας Γρηγορίου σημείωσε πως έγινε μια εξαιρετική ανταλλαγή απόψεων με τον Υπουργό Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ και επισήμανε πως συζητήθηκαν μία σειρά από θέματα, πέραν του ζητήματος της αποτελεσματικής διαχείρισης των πυρκαγιών. Ο κ. Γρηγορίου τόνισε, επίσης, πως οι προσπάθειες θα επικεντρωθούν στην ενδυνάμωση και περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών”.

Share this post