Η Ολγκίν δεν πέτυχε κοινή συνάντηση με Χριστοδουλίδη-Τατάρ ή διάλογο μεταξύ διαπραγματευτών

Η Ολγκίν δεν πέτυχε κοινή συνάντηση με Χριστοδουλίδη-Τατάρ ή διάλογο μεταξύ διαπραγματευτών

Μόλις 20 λεπτά διήρκησε η συνάντηση της   προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ με τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Η  κ. Ολγκίν αποχώρησε χωρίς να προβεί σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους και αργότερα  αναχωρεί  από την Κύπρο, την οποία επισκέφτηκε για δεύτερη φορά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η  Τουρκοκυπριακή πλευρά «ήταν αρνητική και στην εισήγηση οι δύο πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι και να συζητήσουν τυχόν ανησυχίες τους, ακόμη και σε επίπεδο διαπραγματευτών με τη συνεργάτιδα της κ. Ολγκίν η οποία βρίσκεται στην Κύπρο».

Η ίδια η κ. Ολγκίν σε δηλώσεις, μετά την συνάντηση της με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ανέφερε ότι δεν  θα σταματήσει να πιέζει για διάλογο μέχρι την τελευταία στιγμή. Ανακοίνωσε ότι θα ενημερώσει τις επόμενες  μέρες τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες,  για τις επαφές της. «Είμαι στο τέλος της εντολής μου και πρόκειται να ετοιμάσω έκθεση, θα έχω συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ τις επόμενες ημέρες και τότε θα επιστρέψω και να δω πως θα συνεχίσω να πιέζω, θα συνεχίσω να πιέζω μέχρι την τελευταία ημέρα. Αυτό αξίζουν οι άνθρωποι της Κύπρου και αυτό νομίζω ότι και τα Ηνωμένα Έθνη και ο Γενικός Γραμματέας συγκεκριμένα, θέλουν», δήλωσε.

Σε ερώτηση, αν θα συνεχίσει να πιέζει για τριμερή συνάντηση, απάντησε  καταφατικά επισημαίνοντας ότι «ο διάλογος είναι ο μόνος τρόπος να ανοίξουν δρόμοι και πιθανότητες».

ΦΩΤΟ: UN_CYPRUS

Share this post