Η Θανατική Ανακρίτρια αποφάνθηκε: Δολοφονία διά στραγγαλισμού ο θάνατος του Θανάση Νικολάου.

Η Θανατική Ανακρίτρια αποφάνθηκε: Δολοφονία διά στραγγαλισμού ο θάνατος του Θανάση Νικολάου.

Σε δολοφονία διά στραγγαλισμού οφείλεται ο θάνατος του Θανάση Νικολάου, σύμφωνα με το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας Ντόριας Βαρωσιώτου.

Το 2005, σε ηλικία είκοσι -έξι ετών, ο Θανάσης ο οποίος υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία, εντοπίστηκε νεκρός κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας. Αρχικώς ο θάνατός του αποδόθηκε σε αυτοκτονία (ΕΠΑΝΩ:ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ).

Ανακοινώνοντας την πολυσέλιδη απόφασή της, η θανατική ανακρίτρια, δικαστής Ντόρια Βαρωσιώτου, αναφέρθηκε στην μαρτυρική ζωή του θύματος στο στρατό και το συνεχή εκφοβισμό, τον οποίο βίωνε από άλλους στρατιώτες.

Την απόφαση δέχτηκαν με ιδιαίτερη συγκίνηση οι συγγενείς του θύματος, τονίζοντας πως έχει αποδοθεί δικαιοσύνη, δεκα-εννέα χρόνια μετά το θάνατο του Θανάση. Η μητέρα του, Ανδριάνα Νικολάου, είπε ότι αισθάνεται ικανοποιημένη, προσθέτοντας πως στο δικαστήριο αποδείχθηκε αυτό το οποίο υποστήριζε από την αρχή – ότι ο γιος της δολοφονήθηκε.

Συγγενείς και φίλοι του άτυχου εθνοφρουρού, είχαν συγκεντρωθεί έξω από το επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού με πανό και φωτογραφίες του άτυχου Θανάση. 

Δικαιώθηκε η οικογένεια του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου – Στραγγαλισμός η αιτία θανάτου,… (politis.com.cy)

Θανάσης

Share this post