Μ. Πρωτοσύγκελλος Θεοώδορος:Η εκκοσμικευμένη κοινωνία μας απεμπολεί την ιερότητα του προσώπου

Μ. Πρωτοσύγκελλος Θεοώδορος:Η εκκοσμικευμένη κοινωνία μας απεμπολεί την ιερότητα του προσώπου

Σήμερα, Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, ιερούργησε, κατόπιν προσκλήσεως και με την κανονική αδεία του Σεβ. Ποιμενάρχου  κ. Δαμασκηνού στον Καθεδρικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας & Αποκορώνου, ο Παν/τος Μέγας Πρωτοσύγκελλος του Οικουμενικού  Πατριαρχείου κ.Θεόδωρος Μεϊμάρης, Καθηγητής της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης.

Πριν την απόλυση ο Μητροπολίτης , Δαμασκηνός,  προσφώνησε με λόγους αγάπης και τιμής τον Μέγα Πρωτοσύγκελλο του Οικουμενικού Θρόνου, ευχόμενος  την προστασία και ενίσχυση της Παναγίας στην  πολυεύθυνη διακονία του στην αυλή της Μεγάλης Εκκλησίας και ζητώντας στο πρόσωπο του την ευχή του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Ο Μέγας Πρωτοσύγκελλος κ. Θεόδωρος στην αντιφώνησή του, διαβίβασε τον αδελφικό χαιρετισμό του Παναγιωτάτου  στον Σεβ. Ποιμενάρχη  για την συμπλήρωση 16 ετών στο πηδάλιο της τοπικής μας Εκκλησίας και το πολύπτυχο ποιμαντικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί αθόρυβα και αποτελεσματικά ως επίλεκτος Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου και της Τοπικής Εκκλησίας, καθώς και για την υποδειγματική αφοσίωση του στην Μητέρα Εκκλησία. Επίσης ,  μετέφερε την πατρική ευχή και Πατριαρχική ευλογία στον ιερό κλήρο και τον φιλογενή λαό της Μητροπόλεως , συγχαίροντας  και τον συμφοιτητή του και ιερατικό προϊστάμενο της Ενορίας του Καθεδρικού  Ναού, Πρωτ. Ευτύχιο Πετράκη για την υποδοχή και τα δώρα της αγάπης του.

Στο Θείο Λόγο, που κήρυξε ο Μέγας Πρωτοσύγκελλος έκανε αναφορά, μεταξύ άλλων, στις πολλές Πατριαρχικές επισκέψεις του Οικουμενικού  Πατριάρχου στα Χανιά, στην ιστορική Αγία και Μεγάλη Σύνοδο του 2016 στο Κολυμβάρι, ενώ παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα προς τους ευσεβείς πιστούς να επισκέπτονται το Κέντρο της Ορθοδοξίας, το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο.

Το κήρυγμα του  Μ. Πρωτοσυγκέλλου. by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd

Share this post