Καταδίκη της επίθεσης στο τέμενος Al-Aqsa

Καταδίκη της επίθεσης στο τέμενος Al-Aqsa

Η πρεσβεία στην Κύπρο του Κράτους της Παλαιστίνης, με ανακοίνωση της, καταδικάζει  την εισβολή των εποίκων στο τέμενος Al-Aqsa, στην κατεχόμενη ανατολική Ιερουσαλήμ, χτες Κυριακή, εν μέσω του ιερού μήνα του Ραμαζανιού. Οι προκλητικές και επιθετικές αυτές ενέργειες έγιναν με την συμβολή και προστασία του κατοχικού στρατού, οι οποίοι επιτέθηκαν στους πιστούς που προσεύχονταν μέσα στο τέμενος, τους απομάκρυναν με τη βία και συνέλαβαν κάποιους από αυτούς, σημειώνεται στην ανακοίνωση, η οποία αναφέρει: 

            “Τονίζουμε ότι η επανειλημμένη έφοδος στο Al-Aqsa και η πρόκληση των συναισθημάτων των μουσουλμάνων, ειδικά κατά την διάρκεια του ευλογημένου μήνα του Ραμαζανιού, δεν μπορεί να διαχωριστεί από το έγκλημα των εποίκων κατά του πολίτη Ahmed Maher Awashra (35 χρονων) στην πόλη Sinjel, βόρεια της Ραμάλα, όπου χθες συμμορίες εποίκων πυρπόλησαν την οικία του και μάλιστα την ώρα που βρισκόταν μέσα μαζί με τα έξι μέλη της οικογενείας του, τα οποία  σώθηκαν από θαύμα.

            Επισημαίνουμε ότι όλα αυτά επιβεβαιώνουν την εγγενή εγκληματική φύση της κατοχικής κυβέρνησης του Ισραήλ και των συμμοριών των εποίκων, που διαπράττουν τα εγκλήματα αυτά, υπό την προστασία του ισραηλινού στρατού, είτε με επιθέσεις σε μουσουλμανικούς και χριστιανικούς ιερούς τόπους, είτε καίγοντας σπίτια και περιουσίες των Παλαιστινίων ή ακόμα και κάψιμο των ίδιων των Παλαιστινίων. Τέτοιες εγκληματικές και φρικτές επιθέσεις σαν αυτές συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά με πιο πρόσφατη αυτή στην πόλη της Hawara, καθώς και χρόνια πριν το κάψιμο της οικογένειας Dawabsha στην πόλη Duma, όπως επίσης και το κάψιμο του Muhammad Abu Khudair, ενός αγοριού στην Ιερουσαλήμ. Θέλουμε να τονίσουμε ότι για τα πιο πάνω προαναφερθέντα εγκλήματα δεν καταδικαστηκέ κανείς.

            Ζητάμε την παροχή της απαραίτητης διεθνούς προστασίας για τον παλαιστινιακό λαό, από την καταπίεση και τον τρόμο των κατοχικών ισραηλινών δυνάμεων και των συμμοριών των εποίκων, που επιτίθενται στοχεύοντας τις ζωές, τις περιουσίες του και τους ιερούς τόπους του.

            Εφιστούμε την προσοχή της Διεθνούς Κοινότητας, ότι η ακροδεξιά κυβέρνηση με σκοπό να αποπροσανατολίσει τα βλέμματα από τα εσωτερικά προβλήματα και τις διαμάχες της, για ακόμη μια φορά, είναι ικανή να προκαλέσει ανάφλεξη στην περιοχή δημιουργώντας ένταση ή ακόμα και πόλεμο, κάτι που είναι μια συνηθισμένη τακτική των  ισραηλινών  κυβερνήσεων”.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Share this post