Ηλεκτρονικά επέδωσε τα διαπιστευτήριά του ο νέος Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ

Ηλεκτρονικά επέδωσε τα διαπιστευτήριά του ο νέος Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ

Μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος e-credentials των Ηνωμένων Εθνών επέδωσε τα διαπιστευτήριά του ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ, ο πρέσβης Ανδρέας Χατζηχρυσάνθου. Η φυσική υποβολή των διαπιστευτηρίων προς το Γενικό-Γραμματέα, Αντόνιο Γκουτέρες, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε ειδική τελετή τη Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, προ της ανάληψης των καθηκόντων του στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία Νέας Υόρκης, ο κ. Χατζηχρυσάνθου υπηρέτησε πρέσβης της Δημοκρατίας στη Γερμανία, από τον Απρίλιο του 2017.

Προηγουμένως ήταν επικεφαλής του τμήματος κυπριακού (2013-17)  και Ε.Ε. (2011-13) στο υπουργείο Εξωτερικών. Υπηρέτησε μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ στη Γενεύη (2007-11), αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος στη Νέα Υόρκη (2003-2007) και επιτετραμμένος στην Ύπατη Αρμοστεία στο Λονδίνου.

Έχει γεννηθεί το 1958 στη Λευκωσία και κατέχει μάστερς στην Κοινωνιολογία από το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου και μεταπτυχιακά διπλώματα στο Μάνατζμεντ και τις Ευρωπαϊκές Σπουδές.

Share this post