Η ΥΠΑΜ της Γαλλίας εκφράζει αλληλεγγύη προς την Κύπρο

Η ΥΠΑΜ της Γαλλίας εκφράζει αλληλεγγύη προς την Κύπρο

Την αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την Κύπρο εξέφρασε η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, η οποία έγινε δεκτή  το από τον πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, στην παρουσία του υπουργού Άμυνας, Σάββα Αγγελίδη.
Μετά τη συνάντηση, η κ. Παρλί δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «ήταν μια ευκαιρία να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας για την Κύπρο που είναι κάτω από ισχυρή πίεση, από διεθνή άποψη. Η Γαλλία είναι φίλος της Κύπρου και επανέλαβα την αλληλεγγύη μας. Αυτό ήταν το κύριο μήνυμα μας». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «η αλληλεγγύη μας εκφράζεται με πολλούς τρόπους. Έχουμε δυνατή διμερή συνεργασία με την Κύπρο, η Κύπρος φιλοξενεί συχνά στα λιμάνια της το ναυτικό μας, και είμαστε πολύ ευγνώμονες για αυτό, ενώ συμμετέχει και στην αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων των αεροπλανοφόρων μας». Επίσης, τόνισε: «εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας (προς την Κύπρο) και για το τι συμβαίνει στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας».
Η κ.Παρλί επισκέφθηκε το αεροπλανοφόρο “Charles de Gaulle”, που βρίσκεται στην περιοχή.


Σημαντική χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση  ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος ,  Παναγιώτης Σεντώνας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφουςείπε ότι «ήταν μια σημαντική συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη Γαλλίδα Υπουργό Άμυνας, κατά τη διάρκεια της οποίας, πέραν της έκφρασης της θέσης αρχών της Γαλλίας, υπήρξε συζήτηση και των τρόπων ενδυνάμωσης της διμερούς συνεργασίας, ειδικότερα στον αμυντικό τομέα”.

Share this post