Η Μητρόπολη Μόρφου διαψεύδει τα περί μίσθωσης ιδιωτικών φυλάκων

Η Μητρόπολη Μόρφου διαψεύδει τα περί μίσθωσης ιδιωτικών φυλάκων

Σιωπή από Γενική Εισαγγελία , Δικαστήριο και Αστυνομία

Με αφορμή χθεσινό  δημοσίευμα στην εφημερίδα «Πολίτης», με τίτλο: «Μόρφου Νεόφυτος – Στο δικαστήριο μετά φρουρών και αντιεμβολιαστών»,  η Μητρόπολη Μόρφου εξέδωσε ανακοίνωση,  στην οποία αναφέρει ότι «ουδέποτε μίσθωσε ιδιωτικούς φύλακες για προστασία του Μητροπολίτη και ως εκ τούτου διαψεύδουμε κατηγορηματικά το δημοσίευμα αυτό και ευελπιστούμε ότι η εφημερίδα Πολίτης θα προχωρήσει το συντομότερο σε επανόρθωση». Προσθέτει ότι το εν λόγω δημοσίευμα «αναπαράγεται μάλιστα από ιστοσελίδες».

«Θεωρούμε καλόπιστα ότι το δημοσίευμα θα μπορούσε να θεωρηθεί προϊόν παραπληροφόρησης του συντάκτη και προς αποκατάσταση της αλήθειας, ενημερώνουμε τους αναγνώστες του κειμένου αυτού ότι η Ιερά Μητρόπολις Μόρφου ουδέποτε μίσθωσε ιδιωτικούς φύλακες για προστασία του Μητροπολίτη Μόρφου, Νεοφύτου» προστίθεται.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η διαδικασία προσαγωγής του μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, όπου παρουσιάστηκε ως κατηγορούμενος για υπόθεση που αφορά τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού έγινε , όπως φαίνεται και σε φωτογραφίες ,  “υπό τη διακριτική παρουσία ιδιωτών φυλάκων”. 

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι “από  το πρωί στον χώρο των δικαστηρίων, πέρα από τη σχετικά μεγάλη δύναμη μελών της Αστυνομίας, βρίσκονταν και υπάλληλοι εταιρείας υπηρεσιών ασφαλείας”. Επίσης, προστίθεται ότι , σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, “ η Μητρόπολη μίσθωσε υπηρεσίες ιδιωτών φυλάκων, προκειμένου να βεβαιωθεί πως θα είναι ασφαλής ο κ. Νεόφυτος, αλλά και ότι δεν θα προκαλείτο ένταση λόγω της αθρόας παρουσίας πιστών στον χώρο”.

*Σημειώνεται ότι σήμερα η Γενική Εισαγγελία, το ΕπαρχιακόΔικαστήριο Λευκωσίας και η Αστυνομία απέφυγαν να προβούν σε οποιοδήποτε σχόλιο τόσο για το δημοσίευμα, όσο και για την ανακοίνωση της Μητρόπολης Μόρφου.

Share this post